voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Gelukkig zijn kun je leren
Mensen die mij volgen op Facebook weten dat ik al 43 dagen op rij een kaartje uit de ‘Little box of Happinez” gepost heb.(Nog 7 te gaan!)

Het schijnt wetenschappelijk onderzocht te zijn: "gelukkig zijn" kun je leren. Als je dagelijks iets doet waar je blij van wordt, heeft dat een positief effect op je geluksgevoel. De #littleboxofhappinez geeft elke dag een kaartje met een "opdracht" waar je een goed gevoel van krijgt. Het kaartje van vandaag sluit mooi aan bij dit artikel.

43Doelen
In mijn cursussen en individuele trajecten werken we regelmatig aan doelen die gesteld worden. Er zijn ook mensen die aangeven dat doelen stellen niet werkt. Door te focussen op je doel zou je een ‘als-dan’ situatie kunnen creëren.
Als ik mijn doel behaal, dan pas is het goed, dan ben ik gelukkig.

Het omgekeerde is net de ‘clou’: door je eerst gelukkig te voelen, dus door eerst in contact te komen met positieve energie, is er veel meer mogelijk.

Strategie
Door de focus niet op het doel te leggen, maar op het ‘strategie’ kun je aardig wat stappen zetten richting je doel. De strategie die je iedere dag een beetje beter maakt. De strategie is: je doel op te hakken in kleine behapbare stukken en dit elke dag met 1% te verbeteren.

Dus als je wilt lijnen, kijk je elke dag weer opnieuw naar welk ‘slecht’ voedsel je gaat weglaten en welk ‘gezond’ voedsel je kunt toevoegen.
Vandaag gun ik mezelf 3 stukjes chocolade, morgen zijn dat er 2 ?.
Vandaag eet ik 1 worteltje als snack en morgen eet ik er 2.

Als je de marathon wilt gaan lopen, kun je iedere training met 1% verbeteren. Door deze verbetering heb je veel meer kans je doel te behalen.

Door je focus te leggen op wat je gaat doen, in plaats van op wat je wilt bereiken, boek je veel sneller resultaat. Het motiveert en je kunt bijsturen indien nodig.

Positieve energie
Goede intenties zijn daarbij zeker nodig! Het is heel belangrijk om contact te maken met positieve energie. Deze superenergie is voor iedereen vrij beschikbaar. Het is een krachtveld, waardoor je gaat begrijpen/inzien dat je meer kunt en beter bent dan je ooit had durven dromen:

  • Onbeperkte persoonlijke mogelijkheden
  • Los van bezit, prestatie, eergevoel, verlangen of oordeel
  • Vrij van belemmerende overtuigingen over wie of wat je bent
  • Met ruim voldoende zelfbeheersing, wijsheid en overgave om het contact met jezelf en je omgeving te herstellen.

Keuze
Welke keuze maak jij? Met de levensstroom meegaan of je ervoor afsluiten en je vastklampen aan de eisen van het ego? Met de levensstroom meegaan betekent dat je creatieve energie vrij kan stromen. Je ego zorgt alleen maar voor een eigenbelang dat je beperkt in je doen en laten.

Weet jij wel, dat wat je wilt bereiken er al zou kunnen zijn of dat het voor het oprapen ligt? Als jij je laat beperken door je negatieve voorwaarden of door je negatieve gedachten ‘Het gaat mij toch niet lukken!”, dan wordt de afstand tot je doelen, inderdaad, groter.

Durf je “los te laten’ en mee te gaan met of je ‘over te geven’ aan de stroom van je leven?

Bewustwording
Ik help je graag je menselijke intuïtie te stimuleren, zodat je kunt horen wat het zegt welk weg te bewandelen. Ik help je ook bewust te maken van je negatieve redeneringen, zodat je ze kunt loslaten en veranderen in redeneringen die je helpen je doel te behalen.

Dat is mijn expertise
Jou helpen een doorbraak in je leven te creëren en blijvende veranderingen teweeg te brengen in situaties die al jarenlang spelen.

Wat kost het je?
Heb je je al eens gerealiseerd wat het je kost om te blijven vechten, te ‘over’leven, te ploeteren?
Zit je ook af en toe klem in het niet-weten hoe het nu verder moet met jou en jouw leven?
Hoe lang moet het nog duren voor je aan de bel trekt?

Gratis
Je weet vast al lang dat je altijd een GRATIS (carrière) BOOST gesprek kunt aanvragen. Gewoon doen hè!


Volgende keer
In volgende artikel zal ik het hebben over zelfvertrouwen en zelf onderschatting. Ben jij er dan ook weer bij?


Social Media
Wil jij al die kaartjes wel eens lezen? Word dan vriendjes met mij  op Facebook.
Ook fijn vind ik een LIKE voor mijn pagina.

Boek
Aangezien ik zelf niet zo'n goede schrijver ben heb ik enkele passages overgenomen uit het boek: Positieve zelfmotivatie van Fred Sterk en Sjoerd Swaen. 

Ik kijk er naar uit je te mogen begroeten.

Warme groet,
Susanne

 

#littleboxofHappinez #gelukkigzijnkunjeleren #positiefeffect #geluksgevoel# positieve energie #strategie #marathon #levensstroom #ego #expertise #positievezelfmotivatie 

 

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.