voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

zaterdagavond

Het is zaterdagavond, je bent alleen thuis. Vrienden zijn op stap en hebben je niet mee gevraagd of je man zit in de kroeg met zijn vrienden, hoe dan ook je voelt je alleen.

Altijd maak je het iedereen naar de zin, je vrienden, de buren, kennissen, iedereen die hulp of een vriendelijk woord nodig heeft, kan op jou rekenen. Zo ziet de buitenwereld jou.

Man en kinderen of je ouders en familieleden zien de keerzijde van je goedheid: je hebt een kort lontje, je bent snel geïrriteerd en kortaf.

Een glaasje wijn heeft een grote aantrekkingskracht op je, niet alleen ’s avonds, steeds meer ook overdag. Het liefst trek je je terug met een boek of verstop je je achter je laptop of telefoon. Netflix is je favoriete zender, want dan hoef je met niemand te communiceren.

Als je heel eerlijk bent, voel je je leeg van binnen.

Hoe aardig je ook tegen iedereen bent, echt geliefd of gewenst voel je je niet. Heel even maar, het lijkt wel stiekem, voel je dat gevoel wel. Zo snel als het komt, is het ook weer weg.

Zonder dat je het zelf weet, ben je wellicht op de vlucht voor de emotionele verwaarlozing, waaronder je als kind geleden hebt.

Je hebt wel vier lichamen:
- het fysieke
- het emotionele
- het mentale
- het spirituele

Als klein kind heb je geleerd jezelf te beschermen voor de pijn van het gemis van positieve aandacht. Je emotionele lichaam reageert in het nu op de pijn van toen.
Op het moment dat je voelt dat de kans op positieve aandacht klein of afwezig is, net zoals het vroeger thuis het geval was, reageer je boos, trek je jezelf terug en schenk je jezelf nog maar één van de dagelijkse glazen wijn in.

Door het BIO-LOGISCH STAPPENPLAN te doorlopen, ontdek je de werkelijke oorzaak van je (positieve èn negatieve) gedrag en kun je jezelf toestaan de pijn van de emotionele verwaarlozing uit je kindertijd te voelen, dìe pijn, die nog steeds in je lichaam opgeslagen ligt. Door die pijn te voelen èn los te laten, zal je reactie anders worden en zul je niet meer zo defensief reageren.

Gedurende het traject  zul je je emotioneel steeds meer onafhankelijker voelen van anderen, je hoeft niet meer zo nodig iedereen te behagen of je terug te trekken en zoveel alcohol te drinken. Je gevoelens van leegte zullen langzaam maar zeker tot het verleden behoren. Zelfs de intimiteit met je partner zal zich optimaliseren. Of trek je, doordat je zoveel beter in je vel, zit de juiste partner aan.


Bel me gerust als je hier meer over wilt weten.

Liefs, 
Susanne

 

#biologischstappenplan
#vierlichamen
#fysieklichaam
#emotioneellichaam
#mentaallichaam
#spiritueellichaam
#positieveaandacht
#emotioneleverwaarlozing
#onafhankelijk
#alcohol
#verslaafd
#intimiteit
#dekunstvanbewustleven
#ontwarjeemotiesenleeftenvolle
#potentieelaanboren
#voorrustinjehoofd
#regieoverjeleven
#elysioneft

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.