voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Herken je dat?
Dat je als vrouw, meer dan mannen, de neiging hebt om het iedereen naar de zin te maken.
Dat zich dat vooral uit in je drang naar perfectie en in andere denk- en handelwijzen.
Dat het risico bestaat op meer vermoeid te raken en uiteindelijk ziek te worden.

En klopt het dat daar vooral bij hoort dat je:

  • Anderen geen grenzen durft op te leggen?
  • Last hebt van angsten en van piekeren?


Ja zeggen en nee bedoelen

Hoe kan het toch dat je er moeite mee hebt om duidelijk ‘nee’ te zeggen en zich van de eisen van anderen -indien nodig- te distantiëren?

Kan het zijn dat het voortkomt uit een houding van principiële hulpvaardigheid?

Ben je ook bang om verwachtingen te beschamen, gevoelens te kwetsen of conflicten te veroorzaken?

Omdat je kordaat nee onderdrukt, neem je vaak meer hooi op onze vork dan je aankan. Je hebt de behoefte om aardig gevonden en gewaardeerd te worden. Nog fijner zou het zijn als je bij vrienden, collega´s, bij je leidinggevende en medemensen goed gezien wordt. Dat zou je gevoel van eigenwaarde alleen maar bevestigen, nietwaar?

Het omgekeerde is het geval: als je het iedereen maar naar de zin wilt maken en op die manier sympathie en erkenning wil krijgen, zal net nìet ernstig genomen worden.

Het is niet zo dat hulpvaardigheid en streven naar harmonie op zich ziek maken. Nee, dit zijn mooie deugden, zonder dat zou het in het dagelijkse leven maar slecht eraan toe gaan.

Als de bereidheid tot helpen en het streven naar harmonie in je gezin of op je werk samenvalt met lastige arbeidsvoorwaarden, te veel persoonlijke belastingen en ook nog dat eeuwige tijdsgebrek kan een gevoel ontstaan van het steeds moeilijker kunnen verdragen situatie.

Het lijkt wel of je je werk en privéleven niet meer kunt combineren, zelfs sociale contacten vallen weg, momenten van ontspanning zijn ver te zoeken. Het slechte gevoel dat je niet genoeg presteert is nu toch wel erg vaak aanwezig. Angst steekt te kop op dat je alles kunt verliezen wat je liefhebt als je niet meer functioneert. Bang om je partner kwijt te raken, je werk, vrienden en vriendinnen, collega’s, noem maar op.

Dat wil je niet, dus daarom ben je bereid veel compromissen te sluiten, hoe zwaar het je ook steeds meer valt.


Piekeren

Als je onder zware druk staat, om welke reden dan ook, ontwikkel je vaak de neiging om voortdurend met angstige gedachten bezig te zijn. Je stelt je voor wat er allemaal mis kan gaan en je bereidt je al voor op een eventuele mislukking. Herkenbaar voor je??

Al dat gepieker kost veel energie en het belemmert ook nog eens je concentratie op datgene waarmee je op dat moment bezig bent. De zorgen om je baan, je financiën, de gezondheid van je kinderen, de sfeer op je werk, het misnoegen over jezelf… moet ik nog doorgaan?

Piekeren is zo afmattend! De gedachten malen voortdurend vruchteloos rond een thema. Het zijn niet eens dramatische gebeurtenissen die aan je gezondheid knagen, het zijn net die alledaagse kleinigheden die je makkelijk laten piekeren.

Hoe lang laat jij dit nog gebeuren? Wat moet er gebeuren voordat jij:

  • Opnieuw controle over je leven wilt krijgen
  • Je persoonlijke energie weer wilt opkrikken
  • Onrealistische verwachtingen wilt ontmaskeren
  • Grenzen stelt
  • Je juiste balans vindt
  • Meer levensvreugde hebt
  • Weer rust in je hoofd hebt

 

Kies ervoor om daadwerkelijk de eerste stap te zetten. Samen gaan we daarna stap voor stap verder. Je ontvangt van mij een persoonlijk EFT protocol èn een werkboek bij een traject van 10 sessies.

TIP: vraag bij je werkgever na of er een vergoeding bestaat voor dit traject!

Tot snel!

Warme groet,

Susanne

#burnout #draagkracht #draaglast #ikwilnietmeeruitgeputzijn #zelfontplooiing #persoonlijkeenergieopkrikken #levensvreugdeherontdekken #persoonlijkegrenzen #burnoutgarantie #elysioneft #voorrustinjehoofd #regieoverjeleven #symptomenburnout #burnoutklachten #hetantiburnooutboek

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.