voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Als je het nieuws een beetje volgt, kun je niet om de berichten heen: de griep heerst!

“Hoesten, keelpijn, hoofdpijn, koorts, soms oorontsteking, snotterigheid, spierpijn, rillen - influenzavirus type B, de variant die nu vele mensen velt, onderwerpt zijn slachtoffer aan het complete arsenaal aan griepverschijnselen.

Griep is een ziekte waarbij het slijmvlies in de luchtwegen ontstoken raakt. Er zijn op dit moment drie soorten griep actief en allemaal hebben ze het hele pakket aan symptomen in de aanbieding.´

(Bron: www.parool.nl)

(Bio)logisch
Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik er graag de biologische natuurwetten naast leg en wil weten welk thema er speelt. Uitgangspunt is dat het lichaam alles doet om te overleven. Welk (bio)logisch zinvol programma loopt er in het lichaam?

Griep
Griep is eigenlijk geen op zichzelf staand ziekte-proces. Griep is een verzamelnaam voor verschillende symptomen zoals hoesten, keelpijn, neusverkoudheid, koorts, moeheid, hoofdpijn.

Germaanse Geneeskunde
Volgens de 5 biologische natuurwetten (ook wel Germaanse Geneeskunde genoemd) begint een ‘ziekte’ met een emotionele schokbeleving, die als heftig, dramatisch, serieus en geïsoleerd wordt beleefd. Door deze schokbeleving (conflict) worden in de psyche, in de hersenen èn in een orgaan symptomen geproduceerd.

In veel gevallen is er dus sprake van één conflict. Dit conflict geeft klachten of ziekteverschijnselen, waardoor andere conflicten kunnen worden ingeschakeld.

Algemene overtuiging
Wat ook meespeelt is de algemene overtuiging dat griep besmettelijk is. Alleen al de gedachte als: 'Oh als ik het ook maar niet krijg'. 'Ik word vast ook ziek' kunnen symptomen van griep oproepen.

De lichte “schrik” of bezorgdheid bij het horen dat er een griep heerst of dat we in de buurt van een zieke zijn geweest waardoor we mogelijk “besmet kunnen raken”, kan voldoende zijn om een oud conflict van onszelf weer in te schakelen, waardoor we zelf klachten krijgen.

Neusverkoudheid
Laat ik er eens eentje uithalen en uitleggen - neusverkoudheid -

Het thema dat hierbij speelt, heeft met de biologische functie van de neus te maken  – ruiken – dus.
Conflictinhoud is reukconflict, stankconflict snotteringsconflict.

“Je neus ergens vol van hebben.”
“Er zit een luchtje aan”, dat stinkt – met het vermoeden dat iets niet klopt.

Het zou zomaar kunnen zijn dat je ergens een aversie tegen hebt, bijvoorbeeld tegen de kou. Ga maar eens bij jezelf na wat er speelde voordat je verkouden werd.

Zonder dat je het merkt, nemen in de neus de neusslijmvliezen af, omdat je je ertegen verzet.  Nadat je tot rust gekomen bent of de situatie hebt geaccepteerd, wordt het slijmvlies gerepareerd met vocht en virussen met als gevolg een loopneus en een ‘grieperig’ gevoel.

Zinvol en logisch
Dit ‘stinkconflict’ of ‘onraad ruiken’ is letterlijk of figuurlijk iets ruiken wat je niet bevalt. “Hier zit een luchtje aan”, je wilt het niet ( je wilt ervan gescheiden zijn), want het belemmert je in je dagelijks functioneren.

Let wel: het lichaam doet alles om te overleven!

Het is een logisch en intelligent biologisch programma. De biologische zinvolheid is: het binnen in de neus vergroten van de diameter, het letterlijk verder weg zijn van datgene waarvan ik afgescheiden wil zijn, wat ik niet leuk vind.

 VER-KOU-DHEID = ver staan van de kou

(Fysieke) klachten
De meeste fysieke klachten worden veroorzaakt door een trauma, trauma met een kleine letter t of met een hoofdletter T. Aan deze vaak pijnlijke of heftige gebeurtenis hangen nog emoties, conflicten, stress, angst, etc. Dit openbaart zich via het zwakste orgaan. Daar ontstaan klachten.

Heb jij ook (chronische) klachten?
Wil je graag weten welk thema er speelt?
Wil je de negatieve emoties, die aan het thema hangen, loslaten?
Wil jij je weer lekker voelen?
Wat is gezondheid je waard?
 
In een traject van 3 x 60 minuten coaching, werk ik graag met je aan een speciaal thema. Emotionele blokkades en traumatische herinneringen zullen worden aangepakt, zodat je je weer lekker kunt voelen. De investering bedraagt € 375,-  Je kunt hier een afspraak maken.

 

Disclaimer
Deze informatie geeft een eenvoudige uitleg van de Germaanse Geneeskunde en is als zodanig bedoeld. Het bevat geen medisch advies van welke aard dan ook. De beslissingen en keuzes, die op grond van deze kennis worden genomen, zijn geheel voor eigen verantwoordelijkheid. Raadpleeg altijd een arts, specialist of apotheker bij klachten of ziekte.

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.