voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Hooikoortsseizoen
Hèt seizoen van het jaar komt er weer aan! Geloof jij daar ook in? Reageert jou lichaam ook zo heftig als de pollen weer in de lucht zijn?

Wat is hooikoorts?
Volgens www.allesoverallergie.nl worden allergische klachten aan de luchtwegen veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel, zoals graspollen die vrij rondzweven in de lucht. Het lijkt alsof je erg verkouden bent.

Herken je de klachten als

#loopneus                     #verstopteneus
#niesbuien   #jeuk
#tranendeogen #jeukendeogen
#kriebelhoest #benauwdheid
#vermoeidheid #concentratieproblemen
#slecht slapen #hoofdpijn

 

hooikoorts en allergisch astma 770x570

Vaak begint het met een loopneus, jeukende en/of tranende ogen en niezen.

Het kan zijn dat op een later moment ook de luchtwegen gaan opspelen, zoals een piepende ademhaling, hoesten, gevoel van benauwdheid.

 

Kruisreactiviteit
Kruisreactiviteit treedt op wanneer mensen met hooikoorts ook allergisch reageren op bepaalde voedingsmiddelen, vooral groenten en fruit. Dit gebeurt omdat de structuur van het stukje stuifmeelkorrel dat de allergische reactie veroorzaakt in pollen, lijkt op die in bepaalde voedingsmiddelen. Het immuunsysteem kan deze allergenen niet van elkaar onderscheiden, waardoor er ook een allergische reactie op die voedingsmiddelen ontstaat. Mensen met een graspollenallergie hebben vaak ook een allergische reactie op meloen, sinaasappel, tomaat, pinda's en tarwe vanwege kruisreactiviteit..

Germaanse Geneeskunde
Volgens de Germaanse Geneeskunde zijn allergieën gebaseerd op sporen. Niet te verwarren met stuifmeel oftewel de 'pollen'. 

Volgens de 1e Biologische Natuurwet ontstaat elke ‘ziekte’ (beter is te spreken van een Zinvol Biologisch Speciaal programma) door een conflict. Het speelt zich gelijktijdig af op 3 niveaus: Psyche – Hersenen – Orgaan.
(Bron: Zielsoorzaken van ziekte - Björn Eybl)
 

Er is een hypothese dat tijdens een dramatische situatie of conflict, het onderbewustzijn alle elementen die met die situatie te maken hebben opslaat. Dit omvat alle zintuiglijke indrukken (zien, horen, proeven, voelen) en emoties die betrokken zijn bij de situatie. Wanneer we later in contact komen met deze elementen, worden deze herinneringen opgeroepen. De Germaanse Geneeskunde gaat ervan uit dat hooikoorts op een bepaald moment is ontstaan tijdens een (heftige) situatie.

Een voorbeeld

Een voorbeeld van hoe het onderbewustzijn sporen kan opslaan en deze later kan triggeren is als volgt: Stel je zit op een camping omringd door bomen in het voorjaar. De zon schijnt en de pollen vliegen door de lucht terwijl je een hap neemt van een appel. Op dat moment vertelt je partner je dat hij wil scheiden, wat je volledig van streek maakt.

Sporen
Dit emotioneel geladen moment kan als een spoor worden opgeslagen in het onderbewustzijn, samen met alle andere elementen in de omgeving. Later, wanneer je een appel eet en er pollen in de lucht zijn, kan het onderbewustzijn het patroon herhalen en een allergische reactie veroorzaken. Het spoor kan dus bestaan uit een verscheidenheid aan elementen, waaronder zintuiglijke waarnemingen, emoties en lichamelijke sensaties.

Op het moment dat je één van de sporen ervaart, kan het hele programa in gang worden gezet.
Je neemt een hap van een appel en je krijgt een dikke keel. Het onderbewuste blijft het patroon herhalen en reageert heftig op het stofje dat je binnen krijgt.  Het spoor kan dus een variateit aan elementen zijn.

Reukorgaan
Er wordt gezegd dat het reukorgaan de sterkste bedrading heeft naar het onderbewuste van alle zintuigen. Dit kan verklaren waarom de neus, van alle organen, het meest reageert op ziektes en waarom allergieën vaak voorkomen in de neus. Het spreekwoord "er een neus voor hebben" kan hieraan gerelateerd zijn.

Thema
Verkoudheid – hooikoorts – bijholte ontsteking. Het thema dat hierbij hoort is een 'stink- of geurconflict', waarbij de persoon iets niet wil ruiken of er genoeg van heeft.

Dit kan zich uiten in symptomen zoals verkoudheid, hooikoorts en bijholteontsteking.

De gezwollen keel kan wijzen op het niet willen slikken van een bepaalde situatie, terwijl vernauwde bronchiën kunnen wijzen op een territorium- of schrikangstconflict.

Het is opvallend hoe één trigger een hele reeks reacties in het lichaam kan veroorzaken.


Iets niet willen ruiken. ‘Dat stinkt!” “Daar zit een luchtje aan!”
Je neus ervan vol hebben. Het komt mijn neus uit.
Niet kunnen ruiken (of weten) wat of wanneer er iets op je afkomt (een gevaar).

 

Is het mogelijk om van hooikoorts af te komen?
Veel mensen geloven door de lichamelijke klachten niet dat hooikoorts een "psychisch" probleem kan zijn. Maar zoals je inmiddels weet, is medicatie alleen gericht op het bestrijden van de symptomen. Om van hooikoorts af te komen, moet de oorzaak (het conflict en de triggers) worden opgespoord.

Bij chronische aandoeningen kan bewustwording een deur openen naar herstel. Als iemand echter niet in staat is om zijn conflict op te lossen, blijft hij of zij voortdurend in de stressfase en zal er geen genezing optreden. Wanneer het spoor (de pollen in de lente) weer actief wordt, lijkt het alsof de aandoening chronisch is geworden. Men leert er dan mee om te gaan en accepteert het als iets waar ze mee moeten leven.

Inzicht in hoe biologische processen werken is cruciaal. Het begint allemaal met een duidelijk begrip van de biologische natuurwetten en het vinden van innerlijke rust. In mijn praktijk begeleid ik mensen bij het oplossen van hun biologische conflict. Soms kan een persoon zijn negatieve emotie in één keer loslaten.

Is het echt mogelijk om van deze vervelende hooikoorts af te komen?
Bij chronische aandoeningen kan het soms meer tijd en moeite kosten om de oorzaak en triggers op te sporen. Mijn technieken zijn gericht op het opsporen van de oorzaak en het loslaten van de negatieve emoties, oude trauma's en fysieke klachten om zo rust in zowel het hoofd als het lichaam te krijgen.

 

Hooikoorts actie
3 sessies van een uur voor € 275,- in mijn praktijk of via beeldbellen. We gaan grondig op zoek naar de oorzaak van je klachten en werken aan het oplossen van het conflict, wat de weg naar genezing en/of vermindering van je klachten zal openen.

 

Als je genoeg hebt van symptoombestrijding

en de oorzaak van je klachten wilt aanpakken,

dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

Om een afspraak maken, kun je dit formulier invullen en binnen 48 uur neem ik contact met je op.

Aansprakelijkheidsclausule
De bovenstaande informatie dient slechts ter verduidelijking van de Biologische Natuurwetten c.q. Germaanse Geneeskunde en is niet bedoeld als medisch advies van welke aard dan ook. De beslissingen en keuzes die worden genomen op basis van deze kennis zijn volledig de eigen verantwoordelijkheid van de lezer.


Hoewel EFT een uiterst veilige en effectieve methode is die wereldwijd wordt toegepast door duizenden professionals zonder negatieve bijwerkingen, betekent dit niet dat u geen bijwerkingen kunt ervaren.


EFT-sessies zijn nooit bedoeld als vervanging van medische evaluaties, diagnose of behandelingen door uw arts of therapeut. Raadpleeg altijd uw arts voordat u EFT wilt toepassen, vooral als u gediagnosticeerd bent met een ernstige geestelijke of medische aandoening die professionele (medische) zorg vereist.

Hartelijke groet,
Susanne


 

#allergie #hooikoorts #stuifmeel #pollen #seizoen #loopneus #verstopteneus #niesbuien #jeuk #tranendeenjeukendeogen #kriebelhoest #benauwdheid #vermoeidheid #concentratieproblemen #slechtslapen #hoofdpijn #sporen #kruisbestuiving #piependeademhaling #benauwdheid #luchtwegen #bronchiën #kruisactiviteit #biologika #biologischenatuurwetten #germaansegeneeskunde #ZBS #conflict #neus #reukorgaan #chronisch #symptoombestrijding #EFT #tapping

 

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.