voor rust in je hoofd

De wereld is in de ban van het Coronavirus en het infecteert iedereen ... alleen niet op de manier zoals we misschien zouden denken. Hieronder zal ik enkele conflicten uitlichten waar we mee te maken kunnen hebben/krijgen.



(LET WEL: Neem je eigen verantwoording hierin, deze tekst is niet maatgevend. Het zijn conflicten die kùnnen ontstaan.)

De pagina wordt regelmatig van een update voorzien, kom dus regelmatig even terug.

DOODSANGSTCONFLICT
doodsangst
We worden op onze gevoeligste facetten geraakt met als de meest basale angst voor de dood ook doodsangstconflict genoemd.
Doodsangst is een reële bedreiging van ons bestaan. Doodsangst kan sterker opspelen, wanneer we vernemen dat mensen aan een bepaalde ziekte overlijden. Er komt een sterk besef van onze sterfelijkheid naar boven. Als die angst toeslaat, schieten we in de overlevingstoestand. Het is een oeroud programma van overleving, we kunnen niet meer goed nadenken en volgen het roedelgedrag..

Het orgaan dat daar op kan reageren: longen met longontsteking.

 

EXISTENTIE CONFLICT

bestaansconflict
Ons bestaan, ons leven komt in gevaar. We dreigen onze baan kwijt te raken. Ons doen en laten wordt volledig overhoop gegooid. Er dreigt een bestaansconflict. Het hele leven en zekerheid staat op de kop. Je voelt je alleen, aan je lot overgelaten en in de steek gelaten. Het is een situatue waarin je het gevoel hebt er alleen voor te staan of dat je voor een zware taak staat. Het lijkt een probleem waar niemand je bij kan helpen of het voor je kan oplossen. 

Het orgaan dat hierop kan reageren: Nierverzamelbuisjes


ONTBERINGSCONFLICT

ontberingsconflict 1
Eén van de meest destructieve van de basisangsten is angst voor armoede en gebrek ook wel ontberingsconflict of verhongeringsconflict genoemd.
De angst voor armoede is de meest destructieve van de zes basisangsten, omdat hij de moeilijkste is om te overwinnen. De economie lijkt in te storten. Oude angsten en patronen komen naar boven met name de angsten en patronen van onze (voor)ouders, die wij mogen uitwerken. De hongerwinter ligt nog vers in ons geheugen en zit in ons systeem!
Wat onze (voor)ouders mentaal niet verwerkt hebben, openbaart zich in ons leven! Lees die zin nog maar eens!
De mens is zo ‘hebzuchtig’ en in tijden van gevaar schieten we in de overlevingstoestand en gaan ‘hamsteren’. In de dierenwereld zien dieren elkaar als prooi, dat verklaart de heftige toestanden in de supermarkten. Mensen gaan zelfs op de vuist met elkaar. We zijn bang dat we niet meer in onze levensbehoeften kunnen voorzien.

Het orgaan dat daar mee te maken kan krijgen is de lever.

 

TERRITORIUMCONFLICT

territoriumconflict
En dan opeens ‘moet’ je in quarantaine! Je wordt beperkt in je gaan en staan. Familieleden zijn thuis, die normaal op werk en school zijn. Het kan ook zijn dat je helemaal alleen bent en er alleen voor staat. Je voelt je moederziel alleen als een vis op het droge. Je hele leven is ontregeld.
Er heerst een primaire strijd in je leven, het gaat over je leefruimte – het fysieke territorium.
Ook kan er een strijd spelen om de macht en verdediging van het eigen psychologisch territorium: gelijk krijgen / anderen domineren.
Je kunt je eigen grenzen niet meer aangeven, je grenzen worden je opgelegd! Ook hier spelen oude patronen en trauma’s een grote rol. Wat is er in je familielijn gebeurt?

Fysieke klachten die hierbij kunnen horen zijn:
bed- en broekplassen èn poepen en blaasontsteking. (Denk aan de dieren die hun territorium afbakenen middels hun plasje.)

Hoe ga je er nu mee om? Het stellen van de volgende vragen kan je helpen:
?Wat is het verschil tussen de letterlijke en figuurlijke ‘eigen plek’? Ga in gesprek hierover met je huisgenoten.
?Maak het verschil duidelijk tussen je privédomein, privéschuilplaats en je persoonlijke ruimte. Overleg samen hoe iedereen elkaar hierin kan tegemoet komen.

 

VERLATINGSANGST

verlatingsangst

Bang om verlaten te worden. Verlatingsangst raakt vaak thema’s rondom hechting, vertrouwen en verbinding. Het ontstaat vaak in de jeugd en kindertijd. Het kan te maken hebben met een onveilige situatie. Verlatingsangst is tegenwoordig een officiële psychische angststoornis. Deze angst komt voor bij kinderen èn volwassenen.

Op een Duitse TV zender was een opname te zien van een kindje in quarantaine en dus gescheiden van moeder en zusjes. Het kindje zat opgesloten in een kamer en moeder mocht haar niet knuffelen en omarmen. (Zie ook mijn bericht over scheidingsconflict en de reactie die het bij de moeder kan geven!)

HOE GA JE HIER NU MEE OM?
Kinderen tot en met 9 jaar zijn energetisch één met moeder en kind. Moeder kan dus EFT op haar zelf toepassen!!

Schrijnende gevallen heb ik al gelezen, hoe ouderen reageren op het feit dat ze geen bezoek meer mogen ontvangen. De verlatingsangst bij de bewoners zal toenemen.

De verlatingsangst is een van de meest voorkomende variaties van het bestaansconflict en ook de mensen die zich verlaten en moederziel alleen op de wereld voelen, nu hun geliefden en de mensen die we echt kennen niet meer mogen komen, zullen niet helder meer kunnen denken.

Dat veroorzaakt een toename van alzheimer en dementie. 

 

SCHEIDINGSCONFLICT

scheidingsconflict 1
Door het sociale isolement, dat ontstaan is, missen veel mensen de knuffel of kus van een dierbaar iemand. We kunnen geen contact hebben en mògen geen contact hebben. Het kan voelen als een heftige, pijnlijke scheiding!

Het orgaan dat hier op kan reageren met bijv. huiduitslag is de huid:
• De wang, omdat het dat kusje mist.
• De buik, borst en binnenkant van de armen, want het mist het omarmen en omhelzen van iemand.

Het oog kan hier evengoed reageren, want met heeft een geliefd iemand 'uit het oog verloren'.
 
In de natuur heeft het afgescheiden worden van de kudde de dood tot gevolg.

Ons biologisch systeem heeft daar wat op gevonden: dementie en geheugenverlies! Deze ‘verdoofdheid’ zorgt ervoor dat de pijn niet te groot wordt. De persoon die gemist worden, worden (voorlopig) vergeten. Het leven kan weer ‘gewoon’ doorgaan.

De handen kunnen ook reageren op het feit dat we geen handen meer mogen schudden. Voor de een kan het een oplossing zijn, de ander raakt in een conflict hierdoor. 

 

ONREINHEIDSCONFLICT / BEZOEDELINGSCONFLICT

bezoedelingsconflict

 Het is zo'n beetje bij ons ingeprent: RUST, REINHEID en REGELMAAT. Vooral de ‘oudere’ garde weet waar dit over gaat. Reinheid, een begrip dat van groot belang was voor de 19e eeuwse hygiënisten.

Hygiëne is belangrijk om te voorkomen dat je ziek wordt door besmetting met een bacterie of virus. Dus: handen wassen! Dit wordt overal kenbaar gemaakt. Overal staan flesjes ontsmettingsmiddel, in de bieb kon je zelfs plastic handschoenen aan en in de supermarkt worden de winkelmandjes zelfs verbannen en ga zo maar door.

Een onreinheidsconflict ook wel bezoedelingsconflict genoemd is een bijzondere vorm van een integriteitsinbreukconflict. Het bezoedelingsconflict is een conflict, waarbij je ervaart / het gevoel hebt dat iemand je kan besmeuren en bevuilen, in dit geval dus met het Corona virus. In feite gaat het alleen maar over Angst voor besmetting!

Niet alleen maar angst om zelf besmet te raken, vaak nog meer de angst om één van je ouders te besmetten. Een obsessieve angst om vies of besmet te raken kan uitmonden in smetvrees.

Het orgaan dat daarop kan reageren is: de huid.
De huid heeft een beschermende functie tegen invloeden en aanvallen van buitenaf.

 

AANVALSCONFLICT

aanvalsconflict
We voelen ons aangevallen! Het Coronavirus valt je aan. De angst voor het virus en voor het oplopen van deze ziekte kan dus - en dat blijkt nu wel - een hele bevolking, zelfs de hele wereldbevolking treffen. In ons systeem zit nog steeds de ervaring van de Pest. De Pest -ook wel de Zwarte Dood genoemd- vam van de 14e tot en met de 19e eeuw voor en heeft enorm veel slachtoffers veroorzaakt. 

Ook hier is het orgaan dat hierop kan reageren: de huid. 

Afhankelijk waar het conflict inslaat in de hersenen, er kan dus ook een ander orgaan reageren.

 


MOREEL INTELLECTUEEL EIGENWAARDE INBREUK CONFLICT
Veel mensen volgen de berichtgeving op de voet. Tabellen worden bijgehouden en overzichtjes worden gemaakt. Het kan zijn dat je het allemaal niet begrijpt en het voor jezelf duidelijk moet krijgen. Het kan zijn dat je je dom en onintelligent voelt door het hele gebeuren. De levenspositie: Ik ben niet oké en jij bent oké wordt geactiveerd. 'Ik ben niet goed genoeg en niet waardevol.' We stappen in een bepaalde  levenspositie als we geraakt worden door een overlevingsmechanisme. 

Het zijn o.a. de botten en spieren die reageren op een eigenwaarde inbreuk conflict. 
Nekklachten: We voelen ons onrechtvaardig behandeld, we hebben onvrede met de situatie.
Rugklachten: Inbreuk op de persoonlijkheid.
Spierkrampen e.d. : Het niet kunnen maken van een bepaalde beweging, vast zitten.
Maar ook:
Migraine: Het kan zijn dat je je dom en onintelligent voelt.

 

EIGENWAARDE INBREUK in combinatie met SCHEIDINGSCONFLICT
Elke fysieke of mentale klacht heeft te maken met overlevingsangst. Onze grootste angst is afwijzing, het niet geaccepteerd worden en daardoor verstoten worden. Als je in de natuur verstoten wordt, is dat levensbedreigend. 
Mensen die in quarantaine geplaatst worden, kunnen een gevoel van 'verstoten' ervaren èn zich niet goed genoeg voelen. Beide veroorzaakt doordat ze "Corona" hebben.


De volgende artikels zijn in de maak. Houd deze site in de gaten voor de updates:
SCHRIKANGST CONFLICT
BROKCONFLICT
ZWANGERE VROUWEN


HOE GA JE HIER NU MEE OM?

?Voel de angst in je lijf, laat het helemaal toe. Ervaar in je lichaam wat er precies gebeurt. Vraag jezelf af wat het met je doet.

?Klop op je borstkas en zeg: “Deze angst, ik laat het los.” Herhaal het een paar keer.

?Zeg ook: “Ik ben veilig, het lichaam is veilig, het is iets ouds, een oud patroon speelt op en ik laat het los!”

Ons brein denkt in beelden en voert die beelden ook uit. Denk jij: 'Ik wil niet ziek worden', dan 'ziet' je brein dus een ziek iemand. Denk dus - vooral nu- in gezondheid! Zie jezelf (èn je dierbaren) gezond, voel jezelf gezond, doe gezond, luister naar en bekijk 'gezonde' berichten.  EFT helpt om -eventuele- angst los te laten.

‼️Het is zo belangrijk om uit die angst te komen.
Angst trekt ziekte aan!


Vraag jezelf af: voed ik mezelf of voed ik de angst?


Heb je vragen hierover? Ik help je graag ermee.

Wil je op een dieper niveau hiermee aan de slag? Bel me voor een afspraak te maken: 06-43836808.

LET WEL: mijn trajecten worden vergoed door o.a. het UWV, gemeentes en bedrijven.
\

Ik zou het erg waarderen als je mijn Facebookpagina een LIKE wilt geven èn de berichten wilt delen. 
Facebook
Instagram
LinkedIn

 
#corona #coronavirus #angstvoorarmoede #armoede #basisangst #ontberingsconflict #verhongeringsconflict #familiesysteem #levensblauwdruk #hamsteren #hongerwinter #hypochondrie #overtuigingen #EFT #onverwachtdramatischesituatie #keelontsteking #luchtweginfectie #onverwachtdramatischesituatie #bedreiging #gevaar #roofdier
#territoriumbedreiging #overlevingvandesoort #biologischenatuurwetten #dhs #bedreiging #angst #vrijheid #conflictactievefase #bronchiën #metmeerluchtbeterreageren #hetlichaammaaktnooitfouten #zinvolspeciaalprogramma #innerlijkereis #stinkconflict #moedernatuur #zelfgenezendvermogen #conflictoplossing #virus #antistoffen #corona #coronavirus #microben #eiwit #weefselrepareren #newmedicina #biologika #germaansegeneeskunde #voorrustinjehoofd

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.