voor rust in je hoofd

Omslag website contact 1000 250 1

Bewustwording

De onderwerpen geld, liefde en seks roepen vaak een een overvloed aan ingewikkelde emoties en ervaringen bij ons op. Geen wonder dat ze stuk voor stuk een voorname hinderpaal zijn in ons leven. Erover praten is nog altijd een taboe in onze samenleving en ook in relaties. Kijk maar eens in welke bochten mensen zich wringen om het onderwerp te vermijden.

Geld, liefde en seks… ze staan alle drie in verband met overleven. Naast zuurstof en voedsel is voortplanten de manier om te overleven, om je generatie veilig te stellen. Op het moment dat je begint te piekeren over seks, geld en/of de liefde kun je in een conflictactieve fase belanden. Helder denken, in het hier en nu zijn is dan een uitdaging geworden. Piekeren en malen, dwangmatig denken, hyperactief zoeken naar een oplossing, slecht slapen, gebrek aan eetlust, gespannenheid, etc. Je kunt je er behoorlijk ziek van voelen. 

Een tekort eraan heeft al voor veel relatie- en huwelijksproblemen gezorgd. Het kan verslavingen aan alcohol en drugs in de hand werken. Deze problemen leiden er vervolgens weer toe dat steeds meer mensen in onze samenleving depressief, wanhopig of suïcidaal worden.

Gerelateerde problemen aan geld, liefde en seks kan:

  • De voornaamste stressfactor in je leven zijn.
  • De voornaamste reden zijn voor mensen om uit elkaar te gaan.
  • Een belangrijke bron zijn van depressie, angststoornissen en slapeloosheid.
  • Een voorname oorzaak zijn van huiselijk geweld en misbruik.
  • Aanzetten tot overmatig gebruik van alcohol en verdovende middelen.
  • Een overweldigend en verlammend effect hebben.
  • Vergezeld gaan van gevoelens van wanhoop, schaamte, isolement en kwetsbaarheid.
  • Een maalstroom van emoties op gang brengen die ons leven ontwricht en onze besluitvaardigheid aantast.
  • De oorzaak zijn van concentratiestoornissen, boosheid, prikkelbaarheid, fouten en ongelukken.
  • De oorzaak van lichamelijke ongemakken en ziektes zijn.


Op het moment dat je iets van tekort ervaart in je leven, liggen (negatieve) emoties op de loer. Als je bang bent, wordt het vecht-of-vluchtsysteem in onze primitieve hersenen geactiveerd en dat is geen goed nieuws voor onze interpersoonlijke relaties. Het heeft direct zijn weerslag op de relatie met jezelf, je familie en je kinderen.

Als je auto iets mankeert, ga je naar de garage om het te laten repareren. Als er iets met je gezondheid is ga je naar de dokter voor een zalfje, een pilletje of wellicht een operatie. Alle gerelateerde problemen aan seks, geld en liefde beïnvloedt in meer of mindere mate je leven, wellicht beheerst het zelfs je leven.

Hoe zou het voor je zijn om zicht te krijgen op je denkbeelden, overtuigingen, gewoontepatronen en negatieve emoties? Op het moment dat je hier zicht op krijgt, kun je keuzes gaan maken, gezondere keuzes gaan maken zelfs. Dit is de eerste stap richting zelfkennis, bewustzijn en kracht met als resultaat RUST IN JE HOOFD.

Met mijn expertise kan ik je begeleiden, middels effectieve methoden en technieken, RUST IN JE HOOFD  te ervaren èn te houden.

Morgen, maandag 5 maart a.s. geef ik een workshop RUST IN JE HOOFD – de zinvolheid van ziektes.

Wellicht een mooie gelegenheid voor je om al iets meer te weten te komen over mogelijke blokkades, die je verhinderen voluit te leven.

Mag ik je welkom heten?

Warme groet,
Susanne
(met citaten uit het boek: Geld & Liefde - Deborah L. Price) 


Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. Privacy- en Cookiebeleid