voor rust in je hoofd

Omslag website contact 1000 250 1

Bewustwording

Wanneer iets of iemand uit jouw leven dreigt te verdwijnen, verzet je hier dan niet tegen, maar probeer het te accepteren en leg je bij de situatie neer. Wanneer er een deur dichtgaat, gaat er altijd weer een andere open. Er komt dus zeker weer iets nieuws voor in de plaats. Maar als je je met hand en tand blijft verzetten tegen het afscheid, zul je het nieuwe belemmeren om op jouw pad te komen. Het afscheid zal hoe dan ook moeten plaatsvinden, en als het niet goedschiks kan, is de kans groot dat het kwaadschiks zal gebeuren, waardoor je er waarschijnlijk nog meer verdriet van zult hebben dan wanneer je er vrijwillig afscheid van had genomen

Soms is het gewoon tijd om een bepaald hoofdstuk of een zeker tijdperk definitief te moeten afsluiten. Als je dit niet doet, geef je het nieuwe dat op jouw pad gaat komen geen ruimte om zich te manifesteren en kun je niet verder.

Aarzel niet langer en durf een dikke streep te zetten onder het verleden en richt je op de toekomst. Leer te accepteren dat bepaalde dingen, maar ook mensen, veranderen en niets hetzelfde blijft.

Leer het oude loslaten! Klamp je niet vast aan iets dat reeds lang uit je leven verdwenen had moeten zijn. Dit kan gaan om een relatie die al lang is doodgebloed, een vriendschap met iemand met wie je niets meer gemeen hebt, een vervelende baan die je geen uitdaging of plezier meer biedt, etc. Houd je niet vast aan dat wat je hebt, omdat je bang bent voor wat komen gaat als je het loslaat. Op deze manier ontneem je jezelf iedere kans verder te komen op welk gebied dan ook. Durf los te laten en open te staan voor nieuwe dingen, nieuwe mensen en sluit het verleden af! Je doet jezelf werkelijk tekort als je je maar blijft vastklampen aan dingen die al lang niet meer goed voor jou en je ontwikkeling zijn!

Carrière
Lijkt het erop dat de kans groot is, dat het werk er voor je op zit, dat het tijd is om op zoek te gaan naar iets anders?
Ook hier geldt: accepteer het.
Het is niet de bedoeling dat je je halsoverkop in iets nieuws gaat storten, maar dat je met beleid te werk gaat. Het afscheid is belangrijker dan het vinden van iets nieuws. Dit moet goed gebeuren, zodat je later niet met twijfels of vragen blijft zitten. Pas als het afscheid netjes is afgerond en je hier ook vrede mee hebt, kun je openstaan voor nieuwe mogelijkheden.
Het kan zijn dat het slechts een overgangsperiode betreft, dat je klaar bent met het uitvoeren van bepaald werk en dat er nieuwe taken op je liggen te wachten binnen hetzelfde bedrijf.
Maar wat het ook is, je bent klaar voor iets nieuws. Ook al bevalt het helemaal niet, sta er toch voor open. Een afscheid betekent namelijk niet altijd dat je erop achteruit zult gaan. Soms komt er zelfs iets beters voor in de plaats!

Vriendschappen/liefde
Zit je in een relatie en is de kans is groot dat deze vriendschap of relatie op zijn eind loopt? Lijkt het erop dat jullie definitief afscheid van elkaar zullen moeten nemen?
Blijkbaar is deze vriendschap of relatie niet bedoeld om langer voort te duren en is het hoog tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. Leg je hierbij neer en accepteer het afscheid en het eventueel bijbehorende verdriet. Het hoort erbij, maar als je het niet wilt accepteren en het afscheid (onnodig) blijft uitstellen, zal het verdriet alleen maar groter worden. Het is beter om elkaar rustig los te laten, zonder ruzie of verwijten over en weer. Dit zal het afscheid een stuk draaglijker maken dan wanneer een, toch ook leuke, periode wordt afgesloten met kwade blikken en harde woorden. Dit afscheid is onvermijdelijk, dus waarom zou je het willen uitstellen en jezelf hiermee nog langer kwellen?

Het verleden afsluiten en openstaan voor het nieuwe is iets anders dan fysiek afscheid nemen, maar geestelijk nog iedere dag bij het verleden betrokken blijven en het nieuwe met het oude blijven vergelijken.

Niets is blijvend. Keer op keer dienen we afscheid te nemen van situaties en dromen, terwijl we ons liever eraan vast zouden klampen.

Wees niet bang voor nieuwe gebeurtenissen of contacten: afscheid nemen en opnieuw beginnen bevordert je (geestelijke) groei! Het hele leven bestaat uit eindpunten en beginpunten, het een kan niet zonder het ander. Afscheid nemen hoort er nu eenmaal bij.

Dus:
Wil jij het verleden afsluiten?
Wil jij je ontdoen van zaken die niet meer nodig zijn?
Sta je open voor verandering en vernieuwing?
Wil jij je niet meer vastklampen aan dingen die echt voorbij zijn?
Wil jij vriendschappen/relaties verbreken, omdat ze niets meer toevoegen aan jouw bestaan?
Wil jij dat het jouw steeds minder moeilijk valt een bepaalde periode af te sluiten en open te staan voor het nieuwe?

Nu is het tijd om het heft in eigen handen te nemen, om controle te krijgen over jouw leven en/of een bepaalde situatie.
Nu is het tijd voor kracht en inzicht , waardoor je meer structuur kunt aanbrengen in je leven.
Kansen, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied, zullen zich aanbieden in je leven.
Je kunt bepaalde dromen laten uitkomen, mits je maar alert blijft, inzet toont en kenbaar maakt wat je wilt.

En dit kan allemaal waarheid worden als je deelneemt aan de 2 daagse

Masterclass Rust in je hoofd - SPECIALE UNIEKE EENMALIGE AANBIEDING

♣ Graag attendeer ik je op de tweedaagse Masterclass Rust in je hoofd op zaterdag 8 december èn 22 december a.s.
♣ Van 09.00 - 12.00 uur
♣ Investering voor deze tweedaagse is € 99,- (contant te betalen).

→ Twee ochtenden werken aan het loslaten van overtollige, beperkende overtuigingen en emoties èn met focus op 2019!
→ Twee ochtenden leren hoe je (weer) controle krijgt over de situatie èn over je leven.
→ In een groep van maximaal 8 personen, met als resultaat RUST IN JE HOOFD.
→ In huiskamersetting te Wijlre


Doe je mee? Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij! Je kunt je hier aanmelden.

Warme groet,
Susanne

#nietsisblijvend #dagkaart #detarotalsdagkaart #afscheid #loslaten #controle #regieoverjeleven #voorrustinjehoofd #elysioneft

Uit het boek: De Tarot als dagkaart van Nathalie Kriek

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. Privacy- en Cookiebeleid