voor rust in je hoofd

Omslag website contact 1000 250 1

Bewustwording

Je hebt een flitsende carrière bent een geweldige moeder met een huishouden op rolletjes en tevens een fantastische gastvrouw. Herken je jezelf in dit beeld? Of zou je dit maar al te graag willen?

Veel vrouwen denken dat ze dit allemaal tegelijkertijd moeten zijn én willen er ook nog eens geweldig uitzien! Maar als je altijd en overal perfect wilt zijn, raak je alleen maar gestrest en ontevreden.

Met behulp van de volgende vragenlijst kun je nagaan hoe en in welke situaties je perfectionisme de kop op steekt. Klik op onderstaande afbeelding.

 

Hoe perfect wil je zijn

Zo, en nu moet je absoluut eerlijk zijn. De vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken. Lees ze allemaal en geef aan of je het ermee eens bent of niet. Let hierbij niet op de letterlijke tekst, maar op de strekking ervan. Als je je ook maar enigszins met een bepaalde uitspraak kunt identificeren, klik dan op 'Mee eens'.

Er zijn, trouwens, drie manieren om de vragenlijst in te vullen:
Ten eerste kun je je afvragen hoe je graag zou willen zijn.
Ten tweede kun je je afvragen hoe anderen zouden willen dat je zou zijn.
Ten derde kun je zo eerlijk mogelijk aankruisen hoe je er nu over denkt.

Ik adviseer je voor de derde manier te kiezen! Daarbij is het van belang dat je niet drie dagen nadenkt over een bepaalde uitspraak, maar dat je op je intuïtie afgaat. Vertrouw maar gewoon op je gevoel!

Met hoe meer uitspraken over een bepaald onderwerp je het eens bent, hoe protectionistischer je op dat gebied bent.
Maar... dat hoeft niet zo te blijven! Als eerste stap in de richting van verandering kun je het beste een afspraak maken voor een intake gesprek. Daarna begint het pas echt. Je krijgt concrete suggesties om je leven te 'de-perfectioneren'. Hoe mooi zou dat zijn!

Liefs Susanne

PS. noteer alvast mijn telefoonnummer in je telefoon 06-43836808, je zou het zomaar nodig kunnen hebben!

 

Hoe perfect wil je zijn

 

 

 

 

#vragenlijst #hoeperfectwiljezijn #perfect #perfectionisme #burnout #boreout #wilskracht #persoonlijkeontwikkeling #controleloslaten #schaamteloosimperfect #todolijst #regieoverjeleven #voorrustinjehoofd #elysioneft

Bron: Liever slordig gelukkig dan perfect gestrest - Irene Becker & Jutta Meyer - Kles

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. Privacy- en Cookiebeleid