voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

VOORNEMENS
De meeste mensen stellen in januari doelen en kijken er niet meer naar om tot januari van het volgend jaar. Goede voornemens gaan vaak over meer bewegen, meer sporten, afvallen, beter eten, stoppen met roken, minder alcohol, meer ontspanning en mindfulness, zelfoptimalisatie.

Maar, volhouden – dat is een ander verhaal. Op het internet komen veel programma’s langs, zoals 30 dagen challenge, resetprogramma’s etc.  Het kan best een goede start zijn, maar hoe gaat het daarna aan toe?

DE KLOOF TUSSEN WILLEN EN KIEZEN

Als jouw lef en persoonlijke kracht niet boven het gemiddelde uitkomen,
zul je waarschijnlijk
niet de benodigde vastberadenheid hebben
om ervoor te kiezen
uit je keurslijf te stappen.

Lees die zin nog maar eens. Ik zeg dit om je uit te dagen, omdat ik gemerkt heb dat de meeste mensen -die zeggen dat ze uit hun keurslijf willen- er in feite niet echt voor kiezen. Het kan zijn dat ze verschil niet kennen tussen willen en kiezen.

Willen doe je als je nog in je oude verhaal zit – het verhaal dat je belet te HEBBEN wat je wilt.
Iets ‘willen’ zorgt voor de vonk om aan de slag te gaan. Iets ‘kiezen’ zorgt voor de brandstof om het resultaat te realiseren.

Ervoor kiezen uit je oude denkwereld los te komen is een dappere nieuwe stap, die de meeste mensen niet zullen nemen omdat ze zich dan ongemakkelijk voelen.

Er is moed voor nodig om keuzes te maken. Wanneer je ècht kiest en zegt: ‘Ik kies ervoor om … ‘ dan pas zul je actie gaan ondernemen. Het wordt dan ook een stuk gemakkelijker voor je.

DE VIER GROOTSTE MISVERSTANDEN
Mensen die er niet in slagen hun droom te realiseren, lijden vooral aan de volgende misverstanden.

Ze slagen niet, omdat:

 1. Ze dachten dat wensen hetzelfde is als kiezen. Ze komen er nooit toe ervoor te kiezen iemand te ZIJN die in het leven kan krijgen wat hij wil.
 2. Ze zich er niet van bewust zijn dat er een verandering nodig is in wie ze zijn om te krijgen wat ze willen.
 3. Zich niet bewust zijn van hun innerlijke weerstand tegen de zijnsverandering, die ze ondernemen, waardoor ze er niets aan kunnen doen.
 4. Hun verlangen naar die verandering niet sterk genoeg is om de weerstand van het ego tegen de verandering te overwinnen.


LEIDRAAD
Ben je het beu jaar na jaar weer hetzelfde leven te leiden?
Wil je je leven nu eindelijk eens verbeteren?

Deze vragen kunnen een leidraad voor je zijn en je inspiratie en helderheid te geven, precies dat wat je nodig hebt om je leven te optimaliseren (klik op de afbeelding):

 

12 vragen

 

TIP

Slimmer dan SMART. Beschrijf je doelen Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Stel je de volgende vragen bij elk resultaat dat je wilt bereiken:

 • Is het doel in positieve termen geformuleerd? Wat wil je? Of… wat zou je liever hebben?
 • Is het mijn initiatief, kan ik het behouden en heb ik er controle over? Doe ik het voor mezelf of voor iemand anders? Hangt het resultaat uitsluitend van mij af?
 • Wanneer weet ik of ik het resultaat heb behaald? Wat ga ik doen als ik het resultaat heb verkregen? Wat zal ik zien, horen en voelen wanneer ik het heb verkregen?
 • Is de context duidelijk omschreven? Heb je de context van je doel duidelijk gedefinieerd? Waar, wanneer, hoe en met wie wil je het?
 • Worden de benodigde hulpbronnen genoemd? Welke mensen, kennis en dergelijke heb je nodig om je resultaat te kunnen verwezenlijken. Welke hulpbronnen heb ik momenteel? Welke hulpbronnen moet ik aanboren? Kan ik dit op grond van wat ik in het verleden heb gedaan? Wat gebeurt er als ik doe alsof ik over de hulpbronnen beschik?
 • Is het doel ecologisch? Wat is de werkelijke reden waarom ik dit wil? Wat win of verlies ik als ik het heb?
 • Wat gebeurt er als ik het bereik? Wat gebeurt er als ik het niet bereik? Wat zal er gebeuren als ik het niet bereik? Wat zal er niet gebeuren als ik het niet bereik?
 • Bevat het de eerste stap die ik moet nemen? Wat is de eerst stap? Welke actie moet ik ondernemen om mijn doel te bereiken?

CONTACT
Ben je het beu jaar na jaar weer hetzelfde leven te leiden?
Wil je je leven nu eindelijk eens verbeteren en kun je daar wat ondersteuning bij gebruiken? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Veel liefs,
Susanne

#voornemens #misvattingen #klooftussenwillenenkiezen #smart #doelen #Specifiek #Meetbaar #Acceptabel #Realistisch #Tijdgebonden #voorrustinjehoofd #regieoverjeleven #elysioneft

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.