voor rust in je hoofd

Omslag website contact 1000 250 1

BewustwordingHerken je dit ook?

Je wordt regelmatig wakker met weer een nieuw idee/plan. Je bent je er niet bewust van dat het de manager in je is die in paniek raakt met nog een idee erbij. Het gevolg is dat de uitvoerder in je de regie (weer) over neemt en aan de slag gaat. Erger nog, dat er helemaal niks uit je handen komt!

Jaarplanning
De afgelopen dagen ben ik, eindelijk, bezig geweest met het plannen van doelen en beschrijven van activiteiten voor het kalenderjaar 2017. Eindelijk? Ja je leest het goed, eindelijk de manager in mij aanspreken.  

Manager in mij aanspreken? Ja, want ik ben erachter gekomen dat ik eigenlijk drie functies in één persoon ben:
* de uitvoerder
* de manager
* de ondernemer.

Uitvoerder

Als uitvoerder wil ik doen, handelingen verrichten. Ik ben gelukkig als ik mensen mag begeleiden en coachen om rust in het hoofd te krijgen. Mensen bewust te maken van de kwaliteiten die ze bezitten, maar nog niet aangesproken hebben.
Het liefst wil ik zoveel mogelijk mensen op een dag in mijn praktijk hebben. Iedere dag van 's morgensvroeg tot 's avonds laat.
Laat het me maar zelf doen, dan alleen is het goed genoeg! Ik houd zelf wel alle bordjes in de lucht, van administratie tot social media, van studie tot netwerken.
 
Manager
Met de rol van manager heb ik moeite. De manager hunkert naar planning en orde. De manager stelt een lijst van speerpunten samen en zorgt dat ze in de juiste volgorde afgewerkt worden.
Je begrijpt het al, dit was iets waar ik aan moest en mag werken. De uitvoerder in me vermeed de manager!

 
Ondernemer
De ondernemer in me is een dromer, met veel nieuwe ideeën en plannen. Echter, doordat de manager geen kans kreeg, was er geen
tijd om de ideeën te ontwikkelen en tot uitvoer te brengen. De ondernemer wil iets van de manager en van de uitvoerder!
In een bedrijf geeft dat vaak al problemen, dan hebben we het er nog niet eens over als al deze types het in één persoon eens dienen te worden.
 
Cijfers
In praktijk zijn veel ondernemers slechts voor 10% ondernemer, voor 20% manager en voor 70% uitvoerder. De ondernemer in mij werd regelmatig wakker met een nieuw idee. De manager in mij raakte in paniek met nog een idee erbij. Het gevolg was dat de uitvoerder aan de slag ging. Ideeën werden niet geheel planmatig opgepakt en uitgevoerd. Ze bleven liggen omdat de structuur, die de ondernemer wil aanbrengen en overbrengen op de manager, er niet in zat.  

Tijd om het roer om te gooien. Wil mijn bedrijf kunnen groeien, zal ìk als persoon eerst moeten groeien. Ik besef goed dat ik alleen kan groeien als ik concreet iets heb om naar toe te werken.
 
Mijn bedrijf
Dus heb ik de tijd genomen om te bedenken hoe ik mijn bedrijf ga opzetten:
* dat voldoet aan dat wat ik wil
* dat verbijsterend uniek is
* dat mensen op een geheel natuurlijke manier en van binnenuit laat transformeren
* waar mensen terug komen om door te willen ontwikkelen en groeien 

De feestdagen hebben bij mij ook die rust en groei gebracht waardoor ik klaar ben voor 2017. Ik ben er klaar voor om me nog meer te kunnen ontwikkelen en om te kunnen groeien als ondernemer en vooral als persoon. Weet je? Het geeft me een enorme boost en energie en niet te vergeten... ik vind het nog leuk ook! Van harte wens ik jou dat ook toe! 

'Ont' - wikkelen, loswikkelen
En jij? Hoe zit het met jou? Wil jij je ook ontwikkelen als persoon? Wat wil je loslaten? Wat dient je niet meer in 2017? Wat stond je in 2016 in de weg? Hoe wil je je voelen? Wat zijn je kernverlangens?

En de belangrijkste vraag: Wat ga je eraan gaan doen?

Klik HIER en maak nu nog een afspraak voor een gratis korte sessie en ervaar meteen hoe het is om een negatief gevoel los te laten.
TIP: vraag bij je werkgever na welk budget er voor jou is voor persoonlijke ontwikkeling.

Ik wens je van harte een super, sprankelend, succesvol, liefdevol en gezond 2017 toe!

Warme groet,
Susanne

PS. Ben jij ook die uitvoerder en wil je in 5 weken regie over je bedrijf? Voor de snelle beslisser is er nog een plekje vrij! Klik HIER.

[Form blog_reactie not found!]

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. Privacy- en Cookiebeleid