voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

 aan welk kant

VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN VERSUS DE SCHULD BIJ ANDEREN LEGGEN
Aan welke kant sta jij?

Er zijn mensen die alles en iedereen de schuld geven.

"De baas is een l*l. De collega’s zijn kl**tzakken. Het bedrijf is waardeloos. Het is de fout van mijn vriendinnen. Het ligt aan mijn opvoeding. Kortom: Het is ieders schuld."
Je bent altijd gefrustreerd.
Je bent altijd boos.
Je bent altijd in de war.

Ik wilt dat het leven goed is, maar jee zeg, je hebt gewoon niet de juiste 'omstandigheden' om je heen.


Schuld
Verantwoordelijkheid uitstellen aan mensen, dingen, evenementen en externe 'dingen' waarom je geen resultaten krijgt.
Het is prima om de schuld te geven. Het voelt goed en je zult veel vrienden vinden om de schuld te geven en te klagen. Je zou zelfs in staat zijn om een beschuldigende en klagende koffieclub te starten. Maar je leven zal hetzelfde blijven... Voor altijd.

Persoonlijke verantwoordelijkheid
Verantwoordelijkheid die iemand heeft om zelf beslissingen te nemen over het eigen leven. Inzicht in hoe je denkt en wat je doet, bepaalt je resultaten.
De persoonlijk verantwoordelijke kant is moeilijker. Het betekent dat je geen excuses kunt gebruiken. Het betekent dat je aan je moet werken en beter moet worden als je wilt dat dingen veranderen. Het betekent dat het aan JOU is om te creëren wat je maar wilt in JOUW leven. Het is hoe dan ook goed.
Vraag jezelf gewoon af: ‘Aan welke kant sta ik?’

Op het moment dat jij je verantwoording gaat nemen, zul je een gevoel van bevrijding ervaren! Het zorgt ervoor dat je de regie neemt èn houdt.
Verantwoordelijkheid leren nemen is een basis voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen en effectief in het leven wil staan. Het vergroot niet alleen je invloed, je eigenwaarde en zelfvertrouwen gaat zienderogen omhoog wanneer je je verantwoordelijkheid neemt.

Verantwoordelijk zijn en invloed hebben
Je bent verantwoordelijk voor alles waar je zelf invloed op hebt. Makkelijk toch? Al moet er een onderscheid gemaakt worden tussen je verantwoordelijk VOELEN en verantwoordelijk ZIJN.

 invloed 1

VERANTWOORDELIJK + INVLOED
Je bent verantwoordelijk en je hebt er invloed op.
Hier kom je dus in actie en je komt je afspraken na. Je bent bereid de consequenties zelf te aanvaarden, fouten herstel je en je leert van de les.
Mensen kunnen op je rekenen omdat ze weten dat ze je zonder problemen aan kunnen spreken op gedrag.

VERANTWOORDELIJK, maar geen INVLOED
Je voelt je verantwoordelijk maar je hebt geen invloed.
Je laat de verantwoording vooral bij de ander liggen. Dit zal wel een uitdaging voor je zijn hè? Iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf, voor keuzes, voor gedachten, voor acties, voor de vervulling van de eigen behoeften.
Hoe graag je ook wilt helpen, laat het vooral bij de ander. Het zal je veel meer rust geven. Wellicht is deze informatie dan interessant voor je.

Geen VERANTWOORDELIJK + wel INVLOED
Voel je je niet verantwoordelijk of BEN je daadwerkelijk ook niet verantwoordelijk?
Voel je je niet verantwoordelijk, maar bèn je dat wel? Lees dan nog eens over VERANTWOORDELIJK + INVLOED.
Heb je alleen invloed? De vraag is dan of je in actie moet komen. Vragen ze erom? Misschien vind je dit dan wel interessant:

Niet VERANTWOORDELIJK + geen INVLOED
Ben èn voel je je niet verantwoordelijk? Laat lekker de boel de boel. Waarom zou je je druk maken hierover en je hiermee bemoeien? Kost alleen maar energie!

En je weet... heb je hier hulp bij nodig? Ik help je graag!

 

Veel liefs, 
Susanne


#verantwoordelijkheidnemen #verantwoordelijkheid #invloed #schuld #regieoverjeleven #voorrustinjehoofd #heeljeleven #elysioneft

 

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.