voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

frustratie
Frustratie

'Dat werkt bij mij toch niet!' Dat hoor ik regelmatig van mensen, die voor het eerst in mijn praktijk komen. Frustratie wordt een leidraad in het leven, omdat ze al 'zoveel geprobeerd hebben'. Zoveel pogingen zijn ondernomen, van het reguliere medische circuit tot meditatie, yoga, acupunctuur en andere rustgevende technieken. Technieken, die we voor een groot deel buiten ons onderbewustzijn kunnen doen, zonder dat ze in de persoon zelf worden geïntegreerd. 

Ik begrijp heel goed hoe frustrerend het is als je van je klachten af wilt en het lukt je maar niet. Het probleem is net dìe frustratie en je eigen verwachting 'dat werk bij mij toch niet!'

Beperkende overtuiging
Door die overtuiging kun je inderdaad doen wat je wilt, je houdt je eigen overtuiging in stand. De frustratie gooit er nog een dikke laag negativisme bovenop.

Gedachten als:
* niets werkt bij mij
* hier zal ik mee moeten leren leven
* ik heb al zoveel geprobeerd
* alsof dit wel werkt
* ik geloof hier niet in

Om te beginnen gaan we aan de slag met die frustratie en overtuiging. De frustratie opruimen gaat meestal snel. Vaak ligt er nog een emotie achter en ook die kan redelijk eenvoudig opgelost worden. Op het moment dat we de overtuiging gaan aanpakken zal ik, om dieper tot de persoon door te dringen, willen weten welk voordeel het heeft als het losgelaten wordt. Vaker volgen antwoorden zoals: 'dan zou ik rust hebben / dan voel ik me beter' etc.

Veilig
In sommige gevallen kan het vasthouden van de overtuiging veilig zijn. Stel je namelijk eens voor dat je van je klachten af komt? Hoe zou het voor je zijn? Het zou kunnen betekenen, dat de aandacht die je krijgt, de bezoekjes, de zorg voor je gaat verminderen. Je zult echter versteld staan van het feit dat de nieuwe aandacht die je krijgt veel positiever is.

Mogelijkheden
Om je open te stellen voor mogelijkheden, gaan we de vraag om aandacht op ruimen. Je zult ervaren dat het veel fijner is om geen slachtoffer meer te zijn als ook de angst voor het nieuwe/onbekende is opgeruimd.

Ruimte
Het brein en het lichaam houden al die negatieve ervaringen uit het verleden vast en in leven, de momenten dat je jezelf in de steek hebt gelaten, jezelf niet hebt vergeven en situaties niet hebt verwerkt.

Het gevolg is: de geboorte van een overtuiging, die echter niet doorbroken wordt. Het wordt zelfs een overtuiging die bevestigend in je leven komt te staan, omdat alle methodes die al 'geprobeerd' zijn niet werken. 
Door de frustratie en de overtuiging als eerste aan te pakken en op te ruimen ontstaat ruimte. In deze ruimte mag een nieuwe positieve overtuiging komen. In die ruimte mag er ook aandacht voor jezelf zijn, zodat je niet meer hunkert naar de aandacht van anderen.

Rust in je hoofd
Belangrijk om te weten is dat de herinnering, van de situatie, niet uitgewist wordt. De negatieve emoties en ontstane patronen worden opgeruimd. Dit geeft weer een frisse kijk op jezelf en op de wereld om je heen. Er ontstaan kansen en mogelijkheden.
Rust in je hoofd dus!

Gratis sessie
Wil jij eens ervaren hoe dit voor jou is? Maak gerust een afspraak voor een gratis kennismakingssessie van 20 minuten (per skype).
Klik hier voor het invullen van het contactformulier.

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.