voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Goede voornemens
Eigenlijk ben ik helemaal geen voorstander van het maken van goede voornemens. Ik heb altijd het gevoel dat de goede voornemens gedoemd zijn om te mislukken.. Ze zijn gehuld in negativiteit:

"Ik drink doordeweek geen wijn meer."

of 

"Ik eet 90 dagen geen chocolade."

of

'Ik ga vanaf nu koolhydraat arm / keto eten."


Ze gaan uit van iets dat je niet meer mag doen. Meestal gaat het er om dat je met iets wilt stoppen of dat je jezelf met iets wilt beperken. Ook al is het positief bedoeld, goede voornemens hebben geen geïnspireerde actie om ervoor te zorgen dat je je er in september nog steeds aan vasthoudt!!

Het nieuwe omarmen
En dat in de somberste maand van het jaar!!
Dat is toch ook gedoemd om te mislukken. Het zou een tijd moeten zijn om het nieuwe te omarmen!
Dus, hoe zou het voor je zijn om je te gaan focussen op positiviteit en energie in plaats van te verlangen naar die heerlijke chocoladereep of te verlangen om een glas wijn te drinken met een vriend.

Thema/Mantra
Hoe zit het met wat je zult doen, wat je wilt doen en wat je zou moeten doen om een geweldig jaar te hebben?
Door één woord of mantra te kiezen waar je je elke dag op kunt concentreren, ben je het hele jaar voorbereid om je leven in een positief licht te leven en niet het gevoel te hebben dat je hebt gefaald bij het vergeten van je voornemens (oh de sportschool... ja ik moet vaker gaan!). Je ene woord vat samen wie je wilt zijn of hoe je het komende jaar wilt leven. 

Waarom zou je een centraal woord of thema kiezen?
Het helpt je om

  • gericht focus te leggen op je echt zou willen bereiken
  • je te concentreren op dingen die je helpen je doelen op een meer bewuste manier te bereiken
  • gericht actie te kunnen ondernemen

 

woord

Past het?

Elke keer dat er een kansen en mogelijkheden op je pad komen, onderzoek ze door je woord van het jaar er aan te koppelen.

Past het erbij?
Zo ja – doen!
Zo niet - laat de kans voor wat het is.

Het is verbazingwekkend welke resultaten je kunt behalen door op deze manier over dingen na te denken.

 

 

De kracht van een woord
Woorden zijn krachtige dingen. Het kan je kracht geven, drijven, opwinden, inspireren, je herinneren aan goede en slechte tijden, maar het allerbelangrijkste is dat ze je kunnen begeleiden.
Door het hele jaar door met intentie te handelen en toegewijd te zijn, zal jouw ene woord niet alleen jouw jaar vormen, maar ook jou zelf. Het wordt het kompas dat je leidt in jouw beslissingen en jouw stappen begeleidt. Ik zie het graag als mijn anker- het houd me geaard, verantwoordelijk en gefocust.

Ontdek de grote impact die één woord kan hebben.
Het voelt vaak alsof er veel druk is om het "perfecte" woord voor je jaar te kiezen. Ik raad je echter aan om op je gevoel te vertrouwen, je intuïtie te volgen en de tijd te nemen, terwijl je door dit proces werkt.
Heb je wat ideeën over je woord, maar ben je bang dat je de verkeerde kiest? Neem de druk eraf! Zie dit als een woord voor het komende seizoen, het is niet in beton gegoten. Je kunt het altijd nòg en wéér veranderen. Het hoeft niet perfect te zijn. Op het moment dat het oorspronkelijke woord zijn doel heeft gediend, kun je weer een ander woord of thema nemen.

Social Media
Als je eenmaal je woord hebt, geef jezelf dan een virtuele high five, deel het met mij op Instagram @susanneodekerken_eft - op die manier kunnen we elkaar inspireren.

Ruimte maken èn nemen
Als je mediteert, waarom zou je dan niet tien minuten de tijd nemen om in een kalme, positieve staat te komen, klaar om het proces te omarmen. Als je dat niet bent, dan is dat ook oké. Geef jezelf wat ruimte, een beetje rust om door dit proces en gewoon met de stroom mee te gaan. Neem pen en papier, wat te drinken en ga er lekker voor zitten.


Vragen woord

Voorbereiding
Haal drie keer diep adem in en en uit.  Adem 3 tellen in en houd je adem en vast en 6 tellen uitademen. Het opent je prefrontale cortex (je uitvoerende geest) en zal je gedachten en zintuigen wakker maken (voelt goed, nietwaar! ).


Reflecteer op het afgelopen jaar en denk vooruit naar het komende jaar. Neem de tijd om na te denken over de volgende vragen en schrijf je antwoorden op in een dagboek, in een schrift, in OneNote of daar waar jij het het prettigst vindt.

 <------

 

 

 

 

Kies je woord
Laat je inspireren door één van onderstaande woorden in de woordwolk of kies een ander woord of thema.

 Word Art

 

Tips
Gebruik je woord/thema om jou en je acties het komende jaar te inspireren, motiveren en te begeleiden. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je het hele jaar door de aandacht op jouw woord houdt:

Tips woorden

 

Gebruik je woord om je te helpen meer dingen te doen, die je leuk vindt en minder dingen te doen, die je niet leuk vindt.
Je zult gelukkiger zijn en je zult waarschijnlijk slagen in het bereiken van je doelen, omdat je met plezier eraan werkt.


Mijn woord/thema voor komend jaar is: VERLICHTEN. Laat je me weten welk woord/thema/mantra jij gekozen hebt?

Misschien helpt het je om dit artikel ook nog te lezen. LOSLATEN WAT JE NIET MEER DIENT - BEGIN 2022 MET DE JUISTE INTENTIE!

Veel liefs,
Susanne

 

#intentie #voornemens #krachtwoorden #woordenmetkracht #successcoaching #sayyestosuccess #personaldevelopmentcoach #growthmindsets #womenwithaplan
#womeninbusinessclub #femaleentrepreneur #visionboards #goaldigging #goalplanning #goalsetting2022 #plan2022 #2022ready #newyearnewgoals #trustyourpath
#buildyourempire #dreamersandoers #womeninbusiness #womenwithaplan #growthmindsetcoach #manifestationbabe #wordcloud #regieoverjeleven #voorrustinjehoofd #rustinjehoofd #elysioneft

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.