voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

"Ik wil gewoon het gevoel hebben dat ik meer wilskracht heb", zei een cliënt tijdens een sessie.

 

 Ik wil gewoon het gevoel hebben dat ik meer wilskracht heb.


We hebben het allemaal gehad. Wilskracht.


Wilskracht is het vermogen om je aandacht, emoties en verlangens te beheersen (bron: carrieretijger.nl).

  • Kun jij echt altijd weerstand bieden aan verleidingen als koekjes, chocolade of sigaretten etc.?
  • Heb jij het vermogen om te doen wat je moet doen, ook als je daar totaal geen zin in hebt?
  • Kun jij ‘nee’ zeggen, wanneer dat eigenlijk het beste is, en ‘ja’ wanneer je ‘ja’ zou moeten zeggen?

Met wilskracht voorkom je dat je toegeeft aan verleidingen of zaken uitstelt die je eigenlijk zou moeten doen.
Er zijn mensen die een sterke wilskracht hebben. Ben jij daar één van, dan hoef je niet meer verder te lezen. Stuur dit artikel dan naar iemand die gebrek aan wilskracht heeft.

Stel je wilt afvallen
Iedereen worstelt op de een of andere manier wel met verleiding, verslaving, afleiding en uitstelgedrag. Je hebt, echter, maar een beperkte hoeveelheid wilskracht. Hoe groot of hoe klein je voorraad precies is verschilt van persoon tot persoon. Of je nu probeert je geduld te bewaren, dat koekje wilt laten liggen of je je inhoudt na een vervelende opmerking van je baas, je put steeds uit dezelfde bron. Zo ‘snoep’ je steeds een beetje van je wilskracht af en heb je daarna minder tot je beschikking, ook als de taak erna niets te maken heeft met datgene waarvoor je je wilskracht eerder hebt ingezet. Zaken die op het eerste oog dus niets met elkaar te maken hebben, zijn onzichtbaar met elkaar verbonden.

Overbelasting van je wil
Dit verklaart ook waarom je op het ene moment heel makkelijk iets kunt volhouden en een volgend moment geen weerstand kunt bieden aan je impulsen en waarom je na een dag op kantoor vol zware beslissingen en ingehouden frustraties thuis uit je slof schiet om iets onbenulligs. Je verliest je zelfcontrole door overbelasting van je wil.

Mislukking
De waarheid is dat een mentaliteit die wilskracht, motivatie en discipline omvat, de drievoud van een ramp is. Deze drie bereiden voor op één ding: MISLUKKING.
Hier raak je van in de war. Iets doen terwijl je ALLEEN vertrouwt op "wilskracht", betekent eigenlijk alleen maar dat je jezelf in actie zet. Als je voelt dat je in lijn bent met wat je doet, heb je meer plezier en blijvende resultaten. Hoewel motivatie tot enige beweging kan leiden, zal wilskracht je dumpen.

ALLEEN vertrouwen op wilskracht betekent 
1. Je kunt jezelf niet vertrouwen
2. Je luistert niet naar jezelf
3. Je verbreekt de verbinding met jezelf

Afstemming
De reden waarom wilskracht ons tekort schiet, is omdat je je niet in je natuurlijke staat van zijn bevindt. Je natuurlijke staat van zijn is afstemming. Als je zou stoppen met vertrouwen op wilskracht, zou je niet losgekoppeld worden van je natuurlijke staat van zijn.

Vertrouwen
Het is niet jouw schuld dat je op wilskracht vertrouwt. Ik heb het ook gedaan! Onze samenleving leert ons dat we onszelf niet kunnen vertrouwen en wilskracht is ons ticket naar vrijheid. De waarheid? Je kunt absoluut jezelf vertrouwen. Je kunt je gedachten en je verlangens vertrouwen. Jezelf vertrouwen is het beste wat je kunt doen. Wil je precies weten hoe je dit moet doen? Ik help je graag.

Liefs,
Susanne

#wilskracht #motivatie # discipline #vertrouwen #regieoverjeleven #biologischstappenplan #voorrustinjehoofd #elysioneft

 

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.