voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Motivatie
Mensen hebben positieve prikkels nodig om vooruit te komen. Het opstellen van prachtige en waardevolle toekomstdoelen (wensen en verlangens) helpt om in de juiste keuzes te maken en dus de juiste stappen te zetten. Jezelf stimuleren met uitdagende taken en bezigheden geeft veel voldoening. Het is, bovendien, gewoon leuk en je zult er sneller je doelen mee bereiken.


Verschil tussen negatieve en positieve zelfmotivatie?
Negatieve zelfmotivatie gaat over alles wat níet mag. Het zit boordevol verplichtingen, verboden en harde eisen. 
Negatieve zelfmotivatie schrikt af en motiveert maar voor korte tijd. Vaak wordt het van buitenaf dwingend opgelegd.
Positieve zelfmotivatie gaat over wat er wél mogelijk is. Over hoe je het beste deel van jezelf kunt mobiliseren en in beweging kunt krijgen.


Latijn
Het woord "motivatie'' stamt van het Latijnse "movere'' wat zoveel wil zeggen als: bewegen, in actie komen. Tegenwoordig wordt het omschreven als: een nood, verlangen of een emotie die je aanzet om een daad of taak te verrichten.


Het nakijken geven
Zelfbevestiging en eigen aanmoedigingen steunen je innerlijke coach en geven je innerlijke criticus het nakijken. Is jouw innerlijke criticus ook al zo lang actief? Word het niet eens tijd voor een lange vakantie?


Wetten van Motivatie
Wellicht is de tijd is gekomen om ruimte te maken om andere krachten, je kwaliteiten, aan te boren. Van essentieel belang voor succes is dat je voldoende doorzettingsvermogen en geduld kunt opbrengen. De wetten van motivatie werken altijd, maar ben je bereid ze met volledige inzet toe te passen?


Wensen en verlangens
Jij bent belangrijk! Alles wat je denkt, zegt of doet is van betekenis voor je persoonlijke ontwikkeling en dit zul je op één lijn moeten brengen met je voornemens, je waarden en je doelen (wensen en verlangens).


Wet van Resonantie
Er is een wet van resonantie, gelijksoortige trillingen/frequenties trekken elkaar aan. Door die wet trek je altijd ìets aan. Woorden, gedachten en emotie hebben allemaal een eigen trillingsfrequentie. Dat wat je uitzendt, krijg je terug. Ben je onzeker, ervaar je alles in je leven als onzeker. Ontmoet je mensen die jou onzeker maken, kom je in situaties die je een onzeker gevoel geven. Je kijkt, als het ware, door de bril van onzekerheid.
Ben je, daarentegen, verliefd dan staan alle stoplichten op groen, dan is-lijkt het dat iedereen veel vriendelijker is. Herkenbaar?
Het schijnt dat 72% van onze gedachten negatief is. Negatieve zelfmotivatie? Wat je uitstraalt, krijg je terug! Dat betekent dat je negativiteit aantrekt.


Van belang is dus

  • dat je je welzijn bewaakt. Wie of wat laat je binnen in je leven - laat je uit je leven gaan?
  • Selecteer de juiste mensen om je heen – je leest toch ook niet elk tijdschrift?
  • Welke informatie die je negatief motiveert laat je niet toe? – als je vriendin in de rivier springt, spring jij er dan ook in? Iets kan voor iemand anders werken, echter dat hoeft niet voor jou zo te zijn.
  • Wat werkt wel en wat niet? Observeer eens je bezigheden en gedachten. Werkt het positief motiverend of eigenlijk best negatief?
  • Succes is je eigen feedback. Je hebt er mee controle over dan je zelf denkt.

Wil jij

* bewust worden van je valkuilen en deze veranderen naar kwaliteiten?
* je focus leggen op je kwaliteiten?
* je pijnlijke emoties en frustraties loslaten?
* volledige toegewijd zijn aan en afgestemd zijn op waardevolle doelen?

 

Mijn wens voor jou

Ik wens dat je je weer gelukkig en vrij kunt voelen. Zou je het fijn vinden als ik je deze of volgende week eens bel? Vul gerust het contactformulier in. Persoonlijk contact is toch altijd het fijnst. 
Tijdens dit eerste GRATIS (Skype) gesprek stemmen we af op welke manier ik jou het beste zou kunnen helpen om je doelen te realiseren. Op het einde van dit eerste gesprek geef ik je minimaal 1 tip om direct verandering in jouw persoonlijke situatie aan te brengen.


Ik kijk er naar uit je te mogen begroeten.

Hartelijke groet,
Susanne


PS 

Ervaringen van anderen

Lees gerust eens de ervaring van mensen die je al voor gingen:

HET STUUR VAN MIJN LEVEN - Rogér
Door een burn-out waren mijn gevoel, verstand en lichaam volledig uit balans.

ZELFVERTROUWEN WEER TERUG - Carlijn
Het afgelopen jaar hebben een aantal zaken ervoor gezorgd dat mijn zelfvertrouwen een grote deuk had opgelopen. Ik ben op aanraden van iemand op gesprek gegaan. Dit gesprek had mij een goed gevoel gegeven en zodoende ben ik een traject aangegaan.
Uiteindelijk heeft dit traject ervoor gezorgd dat ik met andere ogen op het afgelopen jaar kan kijken en mijn zelfvertrouwen weer terug is gekomen.#motivatie #kwaliteiten #valkuilen #visualisatie #pijnlijkeemoties #frustratie #doelen #persoonlijkekracht #idealen #wensenenverlangens #zelfmotivatie #prikkels #zelfbevestiging #innerlijkecriticus #innerlijkecoach #doorzettingsvermogen #succes #wettenvanmotivatie #welzijn #wetvandeaantrekking #succes #feedback #wetvanresonantie #movare #latijn #positievezelfmotivatie #goedevoornemenshouden #eenbeteretoekomstbereiken #hetbesteuitjezelfhalen

Bron: Boek Positieve zelfmotivatie - Fred Sterk en Sjoerd Swaen

 

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.