Geert Kimpen schrijft over zijn nieuwe boek "Het meisje dat aan de over verscheen":
De Gewonde Man is een van de thema’s die zowel in mijn boek als in mijn lezing voorkomt. Het verbaast en ontroert me hoe dit onderwerp resoneert bij zowel mannen als vrouwen. Het raakt me als ik tijdens de lezing in de ogen van mannen een blik van herkenning zie.
Mannelijkheid is een gedevalueerd begrip geworden waar vaak lacherig over wordt gedaan, of wat geassocieerd wordt met machogedrag. Maar meer en meer kom ik er achter hoe zeer mannen, net als ik, gewond zijn geraakt in het leven en veel te lang, soms levenslang, met die wond blijven rondlopen.
Mannen kunnen zelden goed omgaan met afwijzing, noch van een geliefde, noch van iets wat we ambiëren. Mannen worden ten diepste gekwetst door vernedering. Mannen schamen zich om mislukking, om gebrek aan kracht, om verdriet. Vrouwen zoeken hun vriendinnen op om hun zielenroerselen te delen met elkaar, te steunen, te helen, te verbinden en te leren van elkaar. Mannen denken meestal dat ze het wel alleen kunnen en dat het mannelijk is om alleen onze wonden te dragen.
Maar we hebben vaak niet geleerd hoe om te gaan met onze emoties, laat staan ze woorden te geven. Dus slaat onze wond naar binnen en weten we niet hoe om te gaan met de pijn. Soms gaan we teveel drinken om ons te verdoven, te veel roken, te veel eten, of zoeken we troost en bevestiging bij de boezems van vrouwen als kleine jongetjes, die alleen maar komen halen en niets te brengen hebben.
Sommigen van ons worden stil en worden steeds meer over het hoofd gezien. Sommigen van ons worden boos, en iedereen gaat ons als kwade man uit de weg. Anderen worden praatziek, in een wanhopige poging te bewijzen ons zelf op de borst te kloppen en te laten zien dat we toch werkelijk iets waard zijn. En sommigen worden roofdieren. Mannen bij wie de wonde een tijdbom is geworden die vroeg of laat tot ontploffing kan komen in een destructieve daad.
En zo verliezen we het respect van onze vrouwen en van onze kinderen. We staan stil, ontwikkelen onszelf niet, en blijven jongetjes die aan de rokken van onze vrouw hangen op zoek naar troost, bevestiging en warmte.
Het wordt tijd dat wij mannen de inhaalslag gaan maken ten opzichte van de vrouwen die zich de laatste tientallen jaren in razend tempo ontwikkeld hebben. Vrouwen die uit het slachtofferschap gestapt zijn, zich met elkaar verbonden, hun kracht hervonden, en het mannelijke en vrouwelijke in zichzelf integreerden.
Niet voor niets hoor ik steeds meer vrouwen verzuchten: “Er zijn zo weinig leuke mannen, en degenen die leuk zijn, hebben een vrouw.”
Pas wanneer we de wonden in onszelf helen, worden we weer krachtige mannen die naast onze vrouwen kunnen staan. Dan worden we niet boos als zij hun heftige emoties soms tonen, maar kunnen we ze dragen als ze ons nodig hebben, zoals zij ons zo vaak gedragen hebben. Dan zullen onze kinderen ons weer opzoeken omdat ze onze standvastigheid en veiligheid nodig hebben. Dan zijn we weer mannen die te vertrouwen zijn en op wie kan je bouwen.
Wij mannen hebben zoveel goeds en moois aan de wereld te geven wanneer we in onze kracht staan. Dan stralen onze ogen weer, dan verwezenlijken we onze dromen, dan helpen we zij die zwakker zijn, dan inspireren we door vol levenslust ons leven te leiden.
Wij mannen moeten weer echt trots kunnen worden op ons man zijn.
Geert Kimpen
Wil jij weer een krachtige man zijn?
Wil jij beter met je emoties om kunnen gaan?
Wil jij weer trots op jezelf zijn?
Wil jij je dromen verwezenlijken?
Wat gaan we doen tijdens die 5 sessies:
We verkennen je geboorte:
- Met de numerologie kan je inzicht krijgen over jezelf en je levensloop. Ieder mens heeft met zijn geboortedatum en geboortenaam een uniek getallenstelsel dat dienst doet als gids.
We verkennen je systeem van herkomst:
- Het her- en erkennen van familiepatronen door het maken van een genogram. Genogram is een soort stamboom die naast de feitelijke verbindingen van een of meerdere familiesystemen ook de emotionele en loyaliteitsbanden kan laten zien.
- Aan de hand van de metafoor van de fontein krijg je inzicht in je thema’s zoals je (on)schuldig voelen, teveel verantwoordelijkheid nemen, relaties in stand houden en loslaten en het gedrag dat je daarbij vertoont.
We bekijken je gedrag:
- Gedragsverandering is soms noodzakelijk. Als je op een andere, gezondere manier om wilt gaan met je emoties, zul je oud, ongewenst gedrag af moeten leren en nieuw, gewenst gedrag eigen moeten maken.
We onderzoeken je passie en je grootste angst:
- Gedachten, overtuigingen of lichamelijke reacties kunnen je tegenhouden het leven te leiden dat je eigenlijk voor ogen hebt.
We onderzoeken je capaciteiten:
- Dit zijn vaardigheden waar je goed in bent. Door zelfkennis ga je verder groeien / ontwikkelen en dat is goed voor je zelfvertrouwen en toekomstmogelijkheden.
- Het aangaan en wakker maken van de mogelijkheden die je in je aanwezig zijn.
We onderzoeken je kernwaarden:
- Kernwaarden zijn de zaken die jij het belangrijkst vindt in je leven. Als je omgeving niet aansluit bij je kernwaarden, zou dat kunnen resulteren in stress of een ontevreden staat van zijn.
We onderzoeken je identiteit:
- Welke rol heb je in welke situatie?
We onderzoeken je missie:
- Wat geeft zin aan je leven, welke doelen streef je na?
Alle emoties die zich aandienen gaan we Herkennen, Erkennen, Accepteren, Loslaten met behulp van de methode EFT. Je mag verbinding maken met jezelf, verdriet en pijn loslaten en je dromen waarmaken!
Een inspirerend sprookje voor volwassenen met avontuur, wijsheid en erotiek.
Dit boek speelt zich af in India. Geert Kimpen trok door dit land op zoek naar de mysterieuze tantrische tempels waar 1000 jaar geleden tempelpriesteressen pelgrims leerden een te worden met God. De intensiefste manier om de ultieme liefde en verlichting te ervaren, was via de eenwording met je zielsverwant.
Geert Kimpen had nog maar één missie; dit zelf te ervaren en te delen met zijn lezers.
Klik op de afbeeldingen voor je aan te melden en ontvang het prachtige boek van Geert Kimpen KADO!
En ja, deze actie geldt net zo goed voor vrouwen.
Liefs, Susanne
#hetmeisjedataandeoeververscheen #geertkimpen #degewondeman #degewondevrouw