voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Gelaatkunde
Om op een dieper niveau te kunnen begrijpen wat er omgaat in de mensen, heb ik me verdiept in de gelaatkunde oftewel psychognomie. Met deze kennis is het mogelijk om zonder voorafgaande kennis of inlichtingen de zedelijke , verstandelijke, energetische en fysiologische structuur van de mens te doorgronden. Voor het gelaat wordt een fysio-gnomische benadering gehanteerd.
NIEUW

Fysiognomie
Is de interpretatie van het uiterlijk van mensen, ten einde iemands overheersende temperament met bijbehorende karaktereigenschappen te ontdekken. Naast de kenmerken van het fysiek gestel gaat men vooral uit van de kenmerken van het gelaat. Fysiognomie wordt daarom ook wel gelaatkunde genoemd.

Dus... nee... ìn het hoofd kijken kan ik nog niet... maar het hoofd en het gezicht heeft nu geen geheimen meer voor me!


Iedereen heeft twee gezichten:

* het gezicht dat je aan de buitenwereld laat zien

* het gezicht wie je daadwerkelijk bent.

Die ware ik komt niet altijd naar buiten, met de psychonomie kun je dat wel zien.

Fascinerend vind ik het!
Aan het gezicht kun je dus iemands kern zien. Het geeft aan waarom iemand doet zoals die doet, wat zijn/haar behoefte is, wat de sterke en zwakke punten zijn en nog veel meer.

Door mijn eigen gezicht te bestuderen ben ik in dieper contact met mezelf gekomen. Mijn eigen drijfveren en aannames zijn duidelijker geworden, zelfs het feit dat ik altijd zin heb om te eten is in mijn gezicht terug te zien.

Het heeft geleid tot meer zelfacceptatie, meer begrip en meer compassie voor mezelf. Het gezicht vertelt geen leugens! Door mijn gelaat te bestuderen werd me mijn eigen uitstelgedrag duidelijk: ik ben vooral gericht op ‘JIJ’, zaak dus om mijn ‘IK’ te gaan optimaliseren.

Eigenwaarde (self-esteem)
Die betreffende plek wordt de eigenwaarde genoemd.
Deze plaats is sterk ontwikkeld als iemand onafhankelijk is van de waardering van anderen. Het is de plaats, waar de magnetische energie het lichaam uit gaat. Daar zit de trots, de zelfliefde, het ik-gevoel en het zelf-bepalende van de magnetische energie. Ook is dit de locatie van de waardigheid en het zelfrespect.
Nu ik weet waar het ‘IK’ punt zit, klop ik hier tijdens mijn dagelijks klopritueel op. Op die manier kan ik mijn ‘IK’ optimaliseren.

Praktijk
Door de psychognomie weet ik nu wat ik van iemand van kan verwachten, zonder dat het aan me is getoond. Bepaald gedrag van anderen is beter te begrijpen. Het levert een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling. In mijn praktijk kan ik mensen nog beter begeleiden, want het gelaat en het hoofd toont me de persoonlijkheid, talenten, sterkten, zwakten, ziekte en zelfs de gezondheid!!

EFT
Voor mij is het nu zaak veel te oefenen, veel mensen te observeren en situaties te bekijken hoe mensen reageren. Ik ga de verschillen in het gelaat vergelijken en in de bouw van de mensen om te kunnen begrijpen waarom iedereen anders reageert op eenzelfde situatie.

EN wat voor mij helemaal super is, het is fantastisch te combineren met EFT!! Het versterkt, bekrachtigd, nòg meer kloppunten... eindeloos!!

Pathofysiognomie
Door mijn kennis van de 5 Biologische Natuurwetten kun je je voorstellen dat de Pathofysiognomie mij bijzonder fascineert.
Het Griekse woord pathos (=aandoening) in combinatie met fysiognomie betekent, dat het gelaat de tekenen van aandoeningen en ziekten kan tonen.  Het gelaat laat zien hoe het gesteld is met de chemische werking van menselijke organen op een bepaald moment. Alle organen hebben in het gezicht een gebied, waar hun conditie te duiden is. Onregelmatigheden en verkleuringen geven een spanning aan, een (over-)belasting, een zuurstoftekort of een slechte ontgifting. Door op de betreffende punten in je gelaat te gaan kloppen, werk je direct op het orgaan dat aandacht nodig heeft.  Hoe mooi is dat?

Inzicht
Wil jij ook inzicht in je beperkingen en mogelijkheden? Dit inzicht bevordert het bijstellen van persoonlijke verwachtingen, het optimaal benutten van je capaciteiten en het respect voor jezelf. Ik kan je helpen bij zelfreflectie, partnerkeuze en relatieproblemen, studiekeuze en leerproblemen, beroepskeuze en reïntegratie, functioneringsgesprekken en loopbaanbegeleiding. Je hoeft maar te reageren!

Liefs, 
Susanne

 

 

#gelaatkunde #psychognomie #gelaat #chinesegelaatkunde #pathologie #praktischemensenkennis #spiegel #readingtheface #facemapping #karakteranalyse #phrenology #kijkenzonderoordeel #vooroorpunt #bovenoorpunt #eft #craniometrie #siangmien #antropometrie #craniologie #frenologie #fysiognomie #fysiologie #morfologie #pathofysiognomie #psychofysiognomie #psychognomie #zelfreflectie #partnerkeuze #relatieproblemen #studiekeuze #leerproblemen #beroepskeuze #reïntegratie #functioneringsgesprekken #loopbaanbegeleiding 

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.