voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

 

Anna meenemen, oma thuislaten en ook nog KISS me? Communicatie, daar wil ik het graag eens over hebben. Ja ja, denk je nu. Had je wat anders verwacht? Zo zie je maar, dat zelfs die zin al miscommunicatie kan veroorzaken.

Onrust
Veel onrust in ons hoofd wordt veroorzaakt door communicatie. Alleen al het invullen voor een ander zorgt vaak voor onbegrip en veroorzaakt zelfs ruzie. Betrap je er zelf nooit op dat je iemand niet uitnodigt omdat je ervan uitgaat dat degene toch niet komt of meegaat? Door de vraag bij de ander te leggen en te laten, krijg je RUST IN JE HOOFD.

goed gesprek 1

OMA thuis laten
Een goed gesprek begint al met OMA thuis te laten. Het oordelen achterwege te laten is nogal een uitdaging. Net zoals het geven van je (ongezouten) mening en advies te pas en te onpas.

Neem Anna mee 
Altijd navragen, nooit aannemen geeft een veel beter gevoel.

KISS me
Nee daarbij bedoel ik niet om mij te kussen!. De term staat voor voor Keep It Short and Simple. Kort en bondig dus. Het is handig tijdens vergaderingen.

Raak daarbij de KLUTS niet kwijt! 
KLUTS: Kijken, Luisteren, Uitvragen, Toetsen, Samenvatten. Kijk iemand eens echt aan tijdens het gesprek, observeer en luister echt naar de ander. Door het stellen van vragen toon je aan te luisteren en kan een en ander verduidelijkt worden. Trek niet zomaar een conclusie, toets eerst wat je denkt dat het is en vervolgens kun je het samenvatten.

Veel tips om te gebruiken om een goed gesprek te hebben. Maar... dit lukt alleen als je je emoties onder controle hebt. Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dat kan contact op te nemen en een afspraak te maken.

Heb je iets aan bovenstaande tips? Laat het me weten!

Hartelijke groetjes,
Susanne


#tipsvooreengoedgesprek #goedgesprek #gesprek #communicatie #communicatiemetjezelf #communicatiemetanderen #heeljeleven #voorrustinjehoofd #voorvrouwendiemeerwillen #elysioneft
#Oordelen #Meningen #Adviezen
#AltijdNavragen #NooitAannemen
#NietInvullenVoorEenEnder #nivea
#Luisteren #Samenvatten #Doorvragen #LSD
#Open #Eerlijk #Nieuwsgierig
#DenkInKwaliteiten

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.