voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Via de bedrijfsgezondheidsdienst krijg ik, met regelmaat, mensen aangedragen met verschijnselen die heden ten dage als burn-out worden geduid. Om de behandelingen voor deze doelgroep zo effectief als mogelijk te kunnen verrichten ben ik onlang met een zelfstudie gestart. Ik lees graag en vind het iedere keer weer een uitdaging om in de lectuur boeken en onderwerpen over dit onderwerp te ontdekken.  

Bron voor onderstaande tekst is het boek 'Het anti burn-out boek' van Sigrid Engelbrecht.

Burn-out -een gevaarlijke toestand van voortdurende vermoeidheid- kan vrijwel op elke leeftijd en in elk beroep voorkomen. Het schijnt dat vooral mensen in sociale beroepen een groter risico lopen. 

Wellicht liggen de oorzaken voor de hand, maar vooral vrouwen worden meer door een burn-out getroffen dan mannen.

Ben jij een werkende vrouw die ook nog moeder is, een huishouden moet bestieren en daar bovenop in vele gevallen ook nog de zorg voor ouders of schoonouders op zich moet nemen? Dan is het niet gek dat deze veelvoudige belastingen een hoge tol van je lichaam en geest eisen.

Het is duidelijk, je bent vooral één ding: uitgeput!

De draaglast kan niet dag na dag vergroot worden zonder dat  dit zonder gevolgen blijft.

De draagkracht van mensen is bij iedereen verschillend. Ook sterkere vrouwen kunnen, na een lange reeks frustrerende gebeurtenissen en voortdurende overbelasting, tot uitputting gedreven worden. Tel daarbij nog wat verwachtingen, overtuigingen, denk- en gedragspatronen op, dan komt een burn-out al snel om de hoek kijken.

De focus ligt vaak op een negatieve wens:

“Het moet eindelijk verminderen.”
“Ik wil niet meer zo ontzettend moe zijn.”
“Ik heb geen plezier meer in het leven.”

Maar eigenlijk gaat het hierom:

  • Ruimte voor zelfontplooiing creëren
  • De persoonlijke energie opkrikken
  • De levensvreugde herontdekken

 

De burn-outgarantie: 10 dodelijke tips

Risico's en bijwerkingen inbegrepen.

ü  Laat je gevoel van eigenwaarde uitsluitend afhangen van perfect uitgevoerd werk.

ü  Neem zo veel mogelijk extra werk aan om je arme collega's te ontlasten. Je weet zelf ook dat je het veel beter kunt dan de anderen.

ü  Werk zo veel en zo lang mogelijk, liefst ook nog 's avonds, 's nachts, in het weekend en op feestdagen.

ü  Neem maximaal één keer per jaar vakantie. Een week volstaat voor je.

ü  Concentreer je op de lastige en moeilijke aspecten van je werk en erger je er zo veel mogelijk aan.

ü  Hou zeker voldoende afstand van collega's en denk er niet aan met iemand een vriendschappelijke relatie aan te gaan. Dat zou je wel eens kunnen verhinderen je taken optimaal te vervullen.

ü  Wees ervan overtuigd dat je absoluut elk probleem kunt oplossen als je maar genoeg inspanning levert en dat je een mislukkeling bent als je niet altijd en overal succesvol bent.

ü  Maak in je vrije tijd geen plannen met vrienden en oefen geen hobby uit: dat kost allemaal alleen maar tijd, is omslachtig en levert helemaal niets op.

ü  Maak je geen zorgen over je welzijn en lichamelijke en geestelijke gezondheid; dat is iets voor mensen die niets te doen hebben.

ü  Het privéleven komt altijd op de laatste plaats, voor het geval je je die luxe al zou willen gunnen. Leef zo veel mogelijk voor jezelf en zonder je af van eventuele vrienden of kennissen. De enige die echt iets van je wil weten, dat ben je zelf.

 

 

→ Loop jij met de gedachte rond iets aan je leven te willen veranderen?
 Zit jij aan de grens van je draagkracht?
→ Wil jij je persoonlijke grenzen - zonder slecht geweten- leren aanvaarden en verdedigen?

Met als resultaat:

  • het creëren van ruimte voor zelfontplooiing 
  • het opkrikken van de persoonlijke energie 
  • de levensvreugde herontdekken


Kies ervoor om daadwerkelijk de eerste stap te zetten ter verkoming van een mogelijke burn-out. Samen gaan we daarna stap voor stap verder. Je ontvangt van mij een persoonlijk EFT protocol èn een werkboek bij een traject van 10 sessies. 

TIP: vraag bij je werkgever na of er een vergoeding bestaat voor dit traject!


Tot snel!

Warme groet, 
Susanne

 

#burnout #draagkracht #draaglast #ikwilnietmeeruitgeputzijn #zelfontplooiing #persoonlijkeenergieopkrikken #levensvreugdeherontdekken #persoonlijkegrenzen #burnoutgarantie #10dodelijketips #elysioneft #voorrustinjehoofd #regieoverjeleven #symptomenburnout #burnoutklachten

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.