voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Website migraine ElysionEFT.nl

Vormen
Migraine kent verschillende vormen. De standaard migraineaanval omvat intense hoofdpijn, soms voorafgegaan door een aura. Veel vrouwen ervaren migraine rondom hun menstruatie, wat hormonale migraine wordt genoemd als de aanvallen uitsluitend tijdens de menstruatiecyclus voorkomen. De ernst, duur en frequentie van migraineaanvallen variëren sterk per persoon

Symptomen
Migraineaanvallen zijn terugkerend en kunnen, zonder behandeling, enkele dagen duren. De aanvallen kunnen in vier fasen worden onderverdeeld:

 1. Waarschuwingsfase
  Sommige mensen ervaren kort voor een aanval waarschuwingssignalen zoals:
  ♦ stemmingsveranderingen
  ♦ overgevoeligheid voor lawaai, licht en geuren
  ♦ verstoorde slaap of frequent geeuwen
  ♦ een (vals) hongergevoel of verlangen naar specifieke voedingsmiddelen

 2. Aurafase
  Deze fase duurt meestal 5 tot 60 minuten en treedt niet bij iedereen op. Symptomen kunnen zijn:
  ♦ lichtflitsen, vlekken of sterretjes zien
  ♦ gezichtsvelduitval
  ♦ tintelingen of een doof gevoel in een arm, been of gezicht

 3. Hoofdpijnfase
  Deze fase wordt gekenmerkt door hevige, vaak kloppende hoofdpijn die patiënten aan hun bed kan kluisteren. Bijkomende symptomen zijn ernstige misselijkheid, braken en overgevoeligheid voor licht en geluid. Zonder behandeling kan deze fase 4 tot 72 uur en zelfs weken duren.

 4. Herstelfase
  Na een onbehandelde migraineaanval kan een patiënt zich nog enige dagen vermoeid, licht geprikkeld, ‘leeg', en minder geconcentreerd voelen.

Deze vier fasen zijn kenmerkend voor een migraineaanval en kunnen aanzienlijke invloed hebben op het dagelijks leven van mensen die aan deze aandoening lijden.

Uitlokkers
Migraineaanvallen kunnen worden getriggerd door diverse factoren. Door als patiënt deze triggers te herkennen, kan een aanval soms worden voorkomen. Voedingsmiddelen zoals chocolade en kaas worden vaak als triggers gezien, maar kunnen eerder sporen zijn, vergelijkbaar met hoe menstruatie ook een spoor kan zijn.

 

De Vijf Biologische Natuurwetten
De Vijf Biologische Natuurwetten (5BN), ontwikkeld door Dr. R.G. Hamer, beschrijven hoe de drang tot (over)leven zich manifesteert in de biologische processen van het lichaam. Deze wetten beïnvloeden ons gedrag, onze reacties, onze ziekten en dus ook onze gezondheid, en ze spelen een fundamentele rol in onze fysieke en mentale gesteldheid. Hoewel deze wetten voortdurend actief zijn in ons lichaam, zijn ze vaak niet algemeen bekend.

Zinvol en biologisch
Volgens de Vijf Biologische Natuurwetten maken ziekten deel uit van een zinvol en noodzakelijk biologisch speciaalprogramma. Dr. Hamer heeft grondig onderzocht hoe deze biologische wetten van toepassing zijn op alle weefsels en organen in ons lichaam en waarom ze zich op die manier manifesteren. Deze kennis heeft hij in de afgelopen dertig jaar onder verschillende benamingen naar buiten gebracht, eerst als 'Nieuwe Geneeskunde', later als 'Nieuwe Germaanse Geneeskunde', vervolgens als 'Germaanse Geneeskunde', en nu eenvoudigweg als 'Heilkunde' (Heelkunde). Dr. Hamer zelf heeft met deze kennis daadwerkelijk de geneeskunde en kunst van genezing beoefend. Ikzelf ben al geruime tijd verdiept in en bestudeer deze buitengewoon boeiende en bio-logische materie.

Praktijkvoorbeeld
Een vrouw had een meningsverschil met een man. Het ging er heftig aan toe. 

Ze worstelde om de man duidelijk te maken wat er precies aan de hand was. Ze "brak haar hoofd" over hoe ze het hem moest uitleggen. Verschillende emoties raasden door haar lichaam, en ze voelde zich overweldigd.

Het was een prachtige dag, en ze besloot om even een wandeling te maken, zodat ze kon ontspannen en afstand kon nemen van de situatie. Tijdens haar wandeling werd ze afgeleid door de schoonheid van de natuur, en ze kon even alles loslaten. Plotseling kreeg ze een helder moment en begreep ze volledig waar het probleem lag. Ze keerde terug om het hem uit te leggen. Toen ze binnenkwam, begonnen de bekende lichtflitsen in haar ogen, een teken dat een migraineaanval op het punt stond te beginnen.

Omdat ze bekend was met EFT, wist ze dat ze meteen moest beginnen met kloppen. Enige tijd later voelde ze de migraineaanval al sterk verminderen. Het meningsverschil werd inmiddels besproken en... ze leefden nog lang en gelukkig ;-).


 

  

 

Tijdens deze sessies maak ik veel gebruik van de methode EFT. Migraine kan een uiterst ongemakkelijke aandoening zijn, maar met EFT hebben we een krachtige tool om de symptomen te verminderen en de onderliggende oorzaken aan te pakken.

 

Website Werkfit Header EFT klop oefening

EFT-klopoefening doen voor de spanning

Laten we een EFT-klopoefening doen voor de spanning die je nu al voelt vanwege de migraineklachten die je leven beheersen vanwege hormonale schommelingen.

Stap 1: Erken de spanning die je voelt en visualiseer hoe deze je leven beïnvloedt.

Stap 2: Klop op het karatepunt (zijkant) van je hand terwijl je de volgende zin uitspreekt: 

"Ondanks de spanning die de hormonale migraineklachten veroorzaken,

accepteer ik mezelf precies zoals ik ben."

Stap 3: Tik op de volgende punten en gebruik aangepaste zinnen:

- Wenkbrauw: "Deze overweldigende spanning."
- Zijkant van het oog: "Ik voel me gevangen door mijn hormonen."
- Onder het oog: "Mijn leven wordt beheerst door deze migraines."
- Onder de neus: "Maar ik kies ervoor om mijn spanning los te laten."
- Kin: "Ik laat de grip van de hormonen op mijn leven los."
- Sleutelbeen: "Ik geef mezelf toestemming om te ontspannen en in balans te zijn."
- Onder de arm: "Ik laat de spanning los."

Stap 4: Adem diep in en adem langzaam uit. Controleer hoe je je nu voelt. Herhaal de oefening indien nodig.

Deze EFT-klopoefening is ontworpen om de spanning te verminderen die wordt veroorzaakt door hormonale migraineklachten. Herhaal de oefening totdat je merkt dat je meer ontspannen en in balans bent. Blijf positief en blijf werken aan het verminderen van deze spanning.

 

Website Werkfit Header EFT klop oefening

EFT-oefening bij migraine en PMS-symptomen

Deze EFT-oefening specifiek is ontworpen om je te helpen bij het verlichten van migraine. Migraine kan een uiterst ongemakkelijke aandoening zijn, maar met EFT hebben we een krachtige tool om de symptomen te verminderen en de onderliggende oorzaken aan te pakken.

Voordat we beginnen, zorg ervoor dat je jezelf in een rustige en comfortabele omgeving bevindt, waar je niet gestoord wordt. Adem diep in en uit en probeer jezelf te ontspannen.

Laten we nu samen de EFT-techniek toepassen:

Stap 1: Identificeer de migraine
Denk aan de migraine waar je mee te maken hebt. Concentreer je op de pijn, de spanning, de symptomen die je ervaart. Geef deze migraine op een schaal van 0 tot 10 een cijfer, waarbij 10 de meest intense pijn vertegenwoordigt.

Stap 2: De opzetfase
Tik met twee vingers op het karatepunt van je hand terwijl je de volgende zin herhaalt: "Ondanks de PMS en deze verschrikkelijke  migraine, accepteer ik mezelf precies zoals ik ben."

Stap 3: Het beknopte protocol
Nu gaan we door een reeks kloppunten op het lichaam terwijl we de spanning verminderen. Herhaal bij elk punt de zin: "Deze migraine."

 • Wenkbrauw: "Deze PMS en migraine."
 • Zijkant van het oog: "De spanning en pijn."
 • Onder het oog: "Ik voel het in mijn lichaam."
 • Onder de neus: "Maar ik kies ervoor om dit los te laten."
 • Kin: "Ik laat de spanning en pijn los."
 • Sleutelbeen: "Ik geef mezelf toestemming om te helen."
 • Onder de arm: "Ik laat los en ontspan."

Stap 4: Herbeoordeling
Denk opnieuw aan de migraine en geef het nu een cijfer op de schaal van 0 tot 10. Heb je verbetering opgemerkt? Zo niet, herhaal de oefening, waarbij je de specifieke kenmerken en intensiteit van je migraine adresseert.

Blijf de oefening herhalen totdat je merkt dat de intensiteit van de migraine is verminderd. Dit kan enige tijd kosten, maar met regelmatige oefening kun je merkbare verlichting ervaren.

Onthoud dat EFT een proces is, en de resultaten kunnen variëren van persoon tot persoon. Blijf geduldig en consistent. Als je dieper wilt graven in de mogelijke emotionele oorzaken van je migraine, overweeg dan om met een EFT-professional samen te werken.

 

Intellectueel eigenwaarde conflict
Volgens de biologische natuurwetten is migraine de epicrisis, de fase van oplossing en genezing. Migraine is het resultaat van een conflict inzake intellectuele eigenwaarde in de oplossingsfase. Tijdens een migraineaanval treden samentrekkingen op in de bloedvaten op een specifieke plek in je hoofd.

Vóór de aanval heb je een biologisch conflict ervaren, een situatie waarvoor je geen onmiddellijke oplossing zag. Je voelde je wellicht niet slim of intelligent genoeg, of het leek alsof je eigenwaarde werd aangetast.

 • "Ik dacht dat ik het niet kon, maar ik deed het toch."
 • Vergelijkingen met anderen: "Ik ben niet zo bekwaam als zij!"
 • "Ik lijk niet in staat te zijn om ideeën te genereren die voldoende impact hebben, omdat ik mezelf met anderen vergelijk."
 • "Ik voel me onzichtbaar."

In sommige gevallen kan dit conflict zelfs verband houden met je vader:

 • "Is mijn vader echt mijn vader?"
 • "Het spijt me dat mijn vader mijn vader is."

Website Werkfit Header EFT klop oefening

Algemene EFT Klop oefening voor migraine

Stap 1: Basisuitleg van EFT
Emotional Freedom Techniques (EFT) is een vorm van psychologische acupunctuur zonder naalden. Door te kloppen op specifieke meridiaanpunten op het lichaam en tegelijkertijd bepaalde zinnen uit te spreken, kan EFT helpen om negatieve emoties en fysieke symptomen te verlichten.

Stap 2: Symptomen en gerelateerde emoties

 • Migraine in het voorhoofdgebied
  Emotie: intense angst, machteloosheid
 • Misselijkheid en braken
  Emotie: irritatie, verwarring over identiteit
 • Spraakmoeilijkheden tijdens aanval
  Emotie: plotselinge angst, zorgen over verlies
 • Dubbel zien
  Emotie: achterdocht, angst voor verraad

Stap 3: EFT klop oefening
Klop zachtjes op de zijkant van je hand (het Karate Chop punt).
Herhaal de opstartzin drie keer:


"Ook al voel ik [specifieke emotie], ik accepteer mezelf precies zoals ik ben."
"Ook al voel ik intense angst in mijn voorhoofd, ik accepteer mezelf precies zoals ik ben."
"Ondanks deze heftige migraine, ben ik oké!"

Kloppen

Begin met kloppen op elk punt en herhaal een herinneringszin voor elk punt:

 • Wenkbrauw (EB): "Deze angst in mijn voorhoofd."
 • Zij van het oog (SE): "Dit machteloos gevoel."
 • Onder het oog (UE): "Deze irritatie."
 • Onder de neus (UN): "Deze verwarring over mijn identiteit."
 • Kinpunt (CH): "Deze plotselinge angst."
 • Sleutelbeen (CB): "Deze zorgen over verlies."
 • Onder de arm (UA): "Deze achterdocht."
 • Boven op het hoofd (TH): "Deze angst voor verraad."

Herhaal de klopronde
Blijf kloppen en herhaal de herinneringszinnen totdat je voelt dat de emotionele intensiteit vermindert.
Pas de zinnen aan naargelang je eigen gevoelens en ervaringen.

Stap 4: Evaluatie en herhaling
Na een ronde van kloppen, neem een moment om te evalueren hoe je je voelt.
Geef je emotionele intensiteit een cijfer van 0 tot 10.
Als de intensiteit nog steeds hoog is, herhaal de oefening met nieuwe aangepaste zinnen tot de intensiteit afneemt.

Afsluiting
Door deze EFT oefening regelmatig te doen, kun je mogelijk verlichting vinden van migraine en de onderliggende emotionele triggers. Blijf geduldig en consistent in je praktijk om de beste resultaten te zien.

Hier zijn nog een aantal relevante vragen die je kunt stellen om dieper in te gaan op de mogelijke emotionele triggers en oorzaken van migraine:

 • Stress en druk
  Zijn er specifieke momenten of periodes waarin je meer stress of druk ervaart?
  Heb je het gevoel dat je te veel ballen in de lucht houdt?

 • Perfectionisme en zelfbeeld
  Heb je vaak het gevoel dat je niet goed genoeg bent, ondanks je inspanningen?
  Ben je streng voor jezelf als dingen niet perfect gaan?
 • Relaties en interpersoonlijke conflicten
  Zijn er belangrijke relaties in je leven die momenteel spanning of conflict veroorzaken?
  Heb je moeite om je behoeften en grenzen duidelijk te communiceren met anderen?
 • Werk en carrière
  Voel je je ondergewaardeerd of onzeker over je positie op het werk?
  Heb je last van werkgerelateerde onzekerheden, zoals de angst voor ontslag of promotie?
 • Zelfzorg en balans
  Besteed je voldoende tijd aan zelfzorg en ontspanning?
  Heb je het gevoel dat je balans mist tussen werk en privéleven?
 • Verlies en veranderingen
  Heb je onlangs een verlies of grote verandering in je leven ervaren, zoals een overlijden, verhuizing of beëindiging van een relatie?
  Hoe ga je om met veranderingen in je leven?
 • Gezondheid en lichaam
  Heb je lichamelijke klachten of gezondheidsproblemen die je zorgen baren?
  Voel je je vaak uitgeput of overbelast?

 • Familiesysteem en erfelijkheid
  Zijn er andere leden in je familie die ook last hebben van migraine?
  Heb je het gevoel dat er bepaalde familiepatronen of dynamieken zijn die bijdragen aan je migraine, zoals onuitgesproken spanningen, verwachtingen of onverwerkte emoties?

Door deze vragen te stellen, kun je dieper ingaan op de emotionele en psychologische factoren die mogelijk bijdragen aan migraine. Deze inzichten kunnen je helpen om je EFT sessies effectiever te maken en gerichter te werken aan het verlichten van symptomen en het aanpakken van onderliggende oorzaken.

Zinvolheid
Je vraagt je misschien nog steeds af wat de betekenis is van migraine. Het lichaam stuurt je een duidelijk signaal; het smeekt om aandacht. Er lijkt een onderliggend thema te spelen. Blijf je dat signaal negeren, richt je je op het bestrijden van symptomen, of neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen lichaam?

 

Website migraine Header Wil je begeleiding van mij

Expertise
Het is mijn specialiteit om je te ondersteunen met effectieve en bewezen methoden om de onderliggende oorzaken te ontdekken en vervolgens gericht aan deze thema's te werken. Samen gaan we aan de slag, bijvoorbeeld om je zelfwaardering te verbeteren. Alleen al het begrijpen van de oorzaak en het benoemen ervan kan resulteren in vermindering en zelfs het voorkomen van migraine. En als we ook nog je eigenwaarde kunnen versterken, is dat natuurlijk prachtig. Stel je voor hoe geweldig het zou zijn om van migraine verlost te zijn en je goed in je vel te voelen.

Aanbod
Iedereen die regelmatig kampt met hoofdpijn of migraine verlangt er diep naar om eindelijk van deze last verlost te worden. Ben jij daar ook een van?

Wat is je gezondheid je waard? Stel je voor: het is mogelijk dat je voorgoed van migraine verlost raakt! Dat is een prachtig vooruitzicht.  MELD JE NU AAN! 

 


Liefs, Susanne

 

#migraine #hoofdpijn #eft #biologischenatuurwetten #zinvolheid #oplossing #intellectueeleigenwaardeconflict #eigenwaarde #zinvol #biologisch #familiesyteem #erfenis #regieoverjeleven #regieoverjelichaam #elysioneft

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.