voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Migraine
Volgens de site van hersenstichting.nl is migraine een hersenaandoening, waarbij hoofdpijnaanvallen gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid, of uitvalsverschijnselen (een zogenoemde ‘aura').

Vormen
Er zijn verschillende vormen van migraine bekend. Een ‘gewone' vorm van migraine bestaat uit aanvallen van zware hoofdpijn en wordt (bij sommige mensen) vooraf gegaan door een aura. Veel vrouwelijke patiënten met migraine hebben rondom de menstruatie een aanval; als de aanval uitsluitend met de menstruatiecyclus samenvalt, wordt dit ook wel menstruele (hormonale) migraine genoemd.
De ernst, duur en frequentie van migraineaanvallen verschilt sterk per patiënt.

Symptomen
Het belangrijkste kenmerk van migraine is dat het in aanvallen voorkomt, die (onbehandeld) enkele dagen kunnen duren. De kenmerken van een aanval zijn in vier fasen te verdelen:

 1. Waarschuwingsfase
  Sommige migrainepatiënten worden kort tevoren gewaarschuwd voor een migraineaanval. Waarschuwingstekenen kunnen zijn:
  - Stemmingsveranderingen
  - Overgevoeligheid voor prikkels (lawaai, licht, geuren)
  - Verstoorde slaap of geeuwen
  - (Vals) hongergevoel/trek in bepaalde voedingsmiddelen
 2. Aurafase
  Deze fase, die 5 tot 60 min duurt, komt niet bij iedereen met migraine voor. Auraverschijnselen komen meestal langzaam op gang en gaan altijd volledig over. Kenmerken van de aurafase zijn:
  - Zien van lichtflitsen, vlekken of sterretjes
  - Gezichtsvelduitval
  - Tintelingen of doof gevoel van een arm/been/gezicht
 3. Hoofdpijnfase
  Deze fase kenmerkt zich door heftige, meestal kloppende, hoofdpijn, die veel patiënten aan hun bed kluistert. Bijverschijnselen van de hoofdpijn zijn (ernstige) misselijkheid en/of braken en/of overgevoeligheid voor licht en geluid. De hoofdpijnfase duurt (onbehandeld) ongeveer 4 tot 72 uur.
 4. Herstelfase
  Na een onbehandelde migraineaanval kan een patiënt zich nog enige dagen vermoeid, licht geprikkeld, ‘leeg', en minder geconcentreerd voelen.

Uitlokkers
Een migraineaanval kan worden ‘uitgelokt' door verschillende factoren. Door als migrainepatiënt deze uitlokkers te leren (h)erkennen, kan een aanval worden voorkomen. Veel mensen denken dat bepaalde voeding, zoals chocolade en kaas, uitlokkers zijn van een migraineaanval. Dit is hoogstwaarschijnlijk een zgn. ‘spoor’, net zoals menstruatie ook een spoor kan zijn.

De Vijf Biologische Natuurwetten
De Vijf Biologische Natuurwetten (5BN), opgesteld door Dr. R.G. Hamer, beschrijven hoe de drang tot (over)leven zich uit in de biologische processen van het lichaam. Deze biologische natuurwetten bepalen je gedrag, je reacties, je ziekten en dus ook je gezondheid, in feite bepalen ze je fysieke en mentale gesteldheid. Hoewel ze alom tegenwoordig zijn en continue hun werking verrichten in ons lichaam, zijn wij er niet mee bekend.

Zinvol en biologisch
Volgens deze Vijf Biologische Natuurwetten zijn ziekten onderdeel van een zinvol en noodzakelijk biologisch speciaalprogramma. Dr. Hamer heeft voor alle weefsels en organen in ons lichaam uitgezocht hoe deze biologische wetten verlopen en waarom dat zo is. Hij heeft deze kennis de afgelopen 30 jaar onder een aantal verschillende namen naar buiten gebracht. Eerst noemde hij het ‘Nieuwe Geneeskunde’, daarna werd het ‘Nieuwe Germaanse Geneeskunde’, daarna ‘Germaanse Geneeskunde’ en nu noemt hij het simpelweg ‘Heilkunde’ (Heelkunde). Dr. Hamer zelf was natuurlijk zeer goed in staat om zijn (be)handelingen te baseren op de biologische wetten en hij bedrijft dus ook werkelijk ‘geneeskunde’ of ‘geneeskunst’. Al geruime tijd verdiep ik me in en bestudeer ik deze waanzinnig interessante en bio-logische materie. 

Praktijkvoorbeeld
Een vrouw had een meningsverschil met een man. Het ging er heftig aan toe. Ze kreeg de man niet duidelijk gemaakt wat er precies scheelde. “Ze brak haar hoofd” hoe ze het hem uit moest leggen. Diverse emoties gierden door haar lichaam, ze wist er zich geen raad mee.

Het was mooi weer en ze besloot een rondje te gaan wandelen om even te kunnen afschakelen en om afstand te kunnen nemen. Onderweg werd ze afgeleid door de natuur en kon ze alles even loslaten. Opeens kreeg ze een helder moment en werd het haar helemaal duidelijk waar het probleem zat. Ze liep terug om het hem te kunnen uitleggen. Bij binnenkomst begonnen de bekende lichtflitsen in haar ogen, het signaal van een beginnende migraine.

Bekend als ze is met EFT, wist ze dat ze meteen moest gaan kloppen. Even later was er niet veel meer over van de migraine.Het meningsverschil was, intussen, uitgepraat en… ze leefden nog lang en gelukkig ;-).

 

  

 

Intellectueel eigenwaarde conflict
Migraine is, volgens de biologische natuurwetten, de epicrisis – de oplossingsfase – de genezingsfase.
Migraine is het gevolg van een intellectueel eigenwaarde conflict in oplossing. Bloedvaten op een bepaalde plek in je hoofd verkrampen tijdens een migraine.Voor de aanval, heb je een biologisch conflict beleefd.
Een conflict waar je geen oplossing voor had.
Voelde je niet slim/intelligent genoeg?
Voelde het als een inbreuk op je eigenwaarde?

"Ik dacht dat ik het niet kon en ik deed het."
Jezelf vergelijken met anderen: "Ik ben niet zo goed als hen!"
"Ik kan er niet in slagen om ideeën te hebben die effectief genoeg zijn, omdat ik mezelf vergelijk met iemand of iets."
"Ik word niet gezien!"

In sommige gevallen kan het zelfs iets met je vader te maken hebben:
"Is mijn vader mijn vader?"
"Het spijt me zo dat mijn vader mijn vader is!"

Symptomen
Migraine in voorhoofdgebied:
- heb je wel eens te maken met een plotselinge, frontale angst die je opeens ervaart?
- heb je wel eens een gevoel van onmacht?.

Misselijkheid en braken:
- heb je wel eens een gevoel van ergernis die te maken heeft met je omgeving thuis of op je werk? 
- heb je moeite met je eigen identiteit?

Spraakmoeilijkheden tijdens aanval
- ervaar je wel eens een plotselinge schrik en/of angst om iets uit je omgeving te verliezen, zoals een promotie, een partner, je huis, enzovoort?

Dubbel zien
- ervaar je wel eens een gevoel van angst van achteren, angst om van achteren te worden aangevallen, zoals een messteek in je rug?

Andere vragen om te stellen:
- waar had jij geen oplossing voor en hoe kwam jij alsnog tot rust in dat conflict?
- wat er gebeurt (een paar dagen of 1 max 2 weken) telkens voorafgaand aan de migraine?
- wat moet/wil je oplossen, maar je denkt dat je niet slim genoeg bent om het voor elkaar te krijgen?

Zinvolheid
Nu vraag je je misschien nog steeds af wat er nu zo zinvol is aan migraine. Het lichaam geeft je een duidelijk signaal, het vraagt om aandacht. Er speelt blijkbaar iets, een thema. Blijf jij het signaal negeren, doe jij aan symptoom bestrijding of neem je verantwoording over je lichaam? 

Expertise
Het is mijn expertise om je, middels effectieve en succesvolle technieken, te helpen om de oorzaak boven water te krijg en vervolgens aan het thema te kunnen werken. We gaan aan de slag om, bijvoorbeeld bij een eigenwaarde thema, je eigenwaarde te optimaliseren. Alleen al het inzien van de oorzaak, het duiden ervan, zorgt voor vermindering en zelfs het achterwege blijven van migraine. Als we daarbij ook nog je eigenwaarde kunnen opkrikken, hoe mooi is dat? Hoe heerlijk is het om geen migraine meer te hebben en ook nog lekker in je vel te zitten?

Aanbod
Iedereen die regelmatig aan hoofdpijn of migraine lijdt, wil niets liever dan eindelijk van deze kwaal bevrijd te worden. Wil jij dat ook?
Maak dan gebruik van mijn aanbod: 3 sessies van een uur voor € 270,-! 
Hoeveel is gezondheid je waard? Stel je voor: je zou zomaar eens van je migraine af kunnen komen! Hoe mooi is dat? MELD JE NU AAN!


Liefs, Susanne

 

#migraine #hoofdpijn #eft #biologischenatuurwetten #zinvolheid #oplossing #intellectueeleigenwaardeconflict #eigenwaarde #zinvol #biologisch #regieoverjeleven #regieoverjelichaam #elysioneft

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.