voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

𝐄𝐅𝐓 𝐭𝐨𝐞𝐩𝐚𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐛𝐢𝐣 𝐀𝐋𝐒
Tijdens een sessie met iemand die gediagnosticeerd is met ALS, kwamen we erachter dat haar innerlijke kind zich veilig voelt in wat bekend staat als de "freeze-modus".
 
amyotrofischeEFT (Emotional Freedom Techniques), ook wel bekend als "tapping", kan effectief zijn om het innerlijke kind te helen en veiligheid te bevorderen. Het kan helpen om oude emoties en trauma's los te laten die zich hebben vastgezet in het innerlijke kind en daardoor gevoelens van freeze (bevriezing) (ALS?) veroorzaken.
 
Het is belangrijk om te onthouden dat EFT een zelfhulptechniek is en geen vervanging voor professionele therapie. Als je diepgewortelde trauma's hebt, is het raadzaam om een afspraak bij me te maken.
 
Dit is een EFT Klop oefening om het 'innerlijke kind' te helen.
Stap 1: Bepaal de specifieke situatie of herinnering
Denk aan een specifieke situatie uit je verleden waarin je het gevoel had dat je innerlijke kind zich bevroren of onveilig voelde. Het kan een moment zijn uit je kindertijd of een andere gebeurtenis die deze gevoelens oproept.
 
Stap 2: Bepaal de intensiteit
Geef op een schaal van 0 tot 10 een cijfer aan de intensiteit van je onveilige gevoelens. 0 staat voor geen enkel gevoel van onveiligheid, terwijl 10 staat voor maximale intensiteit van onveiligheid.
 
Stap 3: De Setup (Klaarzetten)
Herhaal de volgende zin driemaal terwijl je met je vingers zachtjes op de zijkant van je hand (de karate chop-punt) tapt:
"Ondanks dit gevoel van bevriezing en onveiligheid van mijn innerlijke kind, accepteer ik mezelf diep en volledig."
 
Stap 4: Tapping (Kloppen)
Nu gaan we door de punten van het EFT-tappingprotocol. Tijdens het kloppen, herhaal je kort de specifieke zin die de emotie benoemt die je voelt. In dit geval kunnen de zinnen zijn:
1. Wenkbrauw: "Dit freeze gevoel van mijn innerlijke kind."
2. Zijkant van het oog: "Het is veilig om dit te voelen."
3. Onder het oog: "Ik ontspan en laat het los."
4. Onder de neus: "Ik laat mijn innerlijke kind weten dat het nu veilig is."
5. Kin: "Ik ben hier om je te beschermen en te koesteren."
6. Begin van het sleutelbeen: "Dit gevoel mag er zijn, ik oordeel niet."
7. Onder de arm: "Ik bevrijd mezelf van oude angsten en onveiligheid."
8. Boven op het hoofd: "Ik omarm mijn innerlijke kind met liefde en acceptatie."
 
Stap 5: Evaluatie
Neem even diep adem en beoordeel opnieuw de intensiteit van je onveilige gevoelens op een schaal van 0 tot 10. Als het niet naar 0 is gezakt, herhaal de stappen 3 tot 5 totdat je een merkbare vermindering van de intensiteit voelt.
 
Stap 6: Afronding
Sluit af met een positieve bekrachtigende zin, zoals: "Ik ben veilig en beschermd, en ik koester mijn innerlijke kind met liefde."
Herhaal deze oefening regelmatig en pas deze aan naar behoefte. Je kunt het gebruiken voor andere specifieke situaties waarin je innerlijke kind zich onveilig voelt.
 
EFT-tapping is een krachtige techniek om emotionele blokkades los te laten en jezelf te helen, maar het kan tijd en herhaling vergen. Als je merkt dat je diepgravende emotionele kwesties tegenkomt, maak dan een afspraak bij mij.
 
Liefs,
Susanne
 
Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.