voor rust in je hoofd

Omslag website kip 1000 250 1

Relaties


Onlangs ving ik flarden van een gesprek op. Ik zat in een eetgelegenheid te wachten op mijn afspraak. Het was een geëmotioneerd gesprek en door de luide stemmen kon ik een deel van het gesprek volgen.

Twee dames zaten aan het tafeltje naast dat van mij en blijkbaar had één van de dames het moeilijk. "Burn-out, zo druk, vreselijke leidinggevende, baan opzeggen, zie het niet meer zitten" woorden van die strekking. 

"Meid", zei de ander, "het wordt tijd dat jij eens vriendjes met jezelf wordt! Neem eens regie over je leven, hoe lang wil je zo nog blijven doormodderen?"

Mijn afspraak was intussen al aangeschoven, dus de rest van het gesprek ging verloren. De opmerking van die andere dame liet mij, echter, niet los en had me aan het denken gezet.

“Vriendjes met mezelf zijn!” Wanneer ben ik een vriendje van mezelf? Vind ik mezelf leuk en aardig genoeg om als goede vriendin te beschouwen? Wat betekent het ‘vriendjes met jezelf zijn’? Het riep heel wat vragen in me op.

Zelfcompassie? Is het dat? Zonder zelfkritiek naar jezelf kijken als het even tegenzit? Voel jij compassie voor een ander die het moeilijk heeft? Kun je diezelfde gevoelens ook voor jezelf voelen/opbrengen?

Bied jij begrip en vriendelijkheid als anderen het moeilijk hebben, zonder ze te veroordelen? Doe je dat ook bij jezelf? Of… ben jij een kei in jezelf veroordelen? Heb jij vooral kritiek op je tekortkomingen?

Zelfcompassie betekent dat je zacht, lief en aardig bent tegenover je fouten, je tekortkomingen en je falen.

Oké, ben je dan goede vriendjes met jezelf? Wat vind jij belangrijk in vriendschap? Voor mij zijn dat de waarden:

Eerlijkheid          Vertrouwen       Diepgang            Plezier          Verbinding

Komt meteen de vraag: Hoe eerlijk ben ik naar mezelf en naar de ander? Hoe zit het met mijn vertrouwen? Heb ik vertrouwen in mezelf – zelfvertrouwen? Wat betekent vertrouwen hebben? Wanneer vertrouw ik de ander? Vertrouw ik de ander wel? Poeh, poeh! De ene vraag roept de andere op. 

Een goede relatie met een ander, begint met een goede relatie met jezelf.

Een goede relatie met mezelf is voor mij goed voor mezelf zorgen, naar mijn buikgevoel luisteren en daarheen handelen (ook al kan ik het rationeel niet altijd uitleggen aan de ander). Ik plan tijd in om te sporten, ik heb een coach voor het emotionele/mentale en het voedingsstuk. Regelmatig doe ik een dagje sauna, heerlijk ontspannend.

Iedere dag bedenk ik hoe ik weer met plezier mijn dag doorkom. Ik vind het heerlijk de verbinding en diepgang te ervaren met mijn cliënten, met mijn dierbaren èn met mezelf.

Ben ik vriendjes met mezelf? Ja, ik kan best zeggen dat ik dat ben. Op zijn tijd maak ik ook wel eens ruzie met mijn schaduwkant, met die andere ik in mij… en ook dat mag er zijn. Zelfkritiek en mezelf veroordelen, ja hoor, ook dat komt voor. Gelukkig heb ik mijn eigen methode (EFT=emotional freedom techniques) om dat meteen los te laten, zodat ik compassie voor mezelf kan voelen. De ene keer lukt het beter dan de andere, eerlijk is eerlijk!

Morgen dinsdag 16 januari a.s. geef ik weer met veel plezier, diepgang, eerlijkheid, vertrouwen en in verbinding de cursus In 5 weken regie over je leven.

Een deelnemer schreef na het volgen van de cursus:

Deze cursus maakt je bewust van en geeft je inzicht wat je bezighoudt, wat je belangrijk vindt en helpt je om je doelen zichtbaar te maken. 

Regie over je leven, laat je om een prettige manier ervaren hoe je je doelen kunt bereiken, je angst kan overwinnen en  geeft je ook handvaten over de weg er naartoe. Susanne geeft je vleugels!!

Susanne heeft een goed inlevingsvermogen, kan mensen goed motiveren, kan goed luisteren, zorgt ervoor dat mensen zich bij haar op hun gemak voelen, veilig voelen.


Als je dàt leest, dan kun je toch niet anders dan je meteen aanmelden voor cursus?
Ik gun je ook dat je vriendjes met jezelf bent! Ik gun je van harte regie over je leven! Nog meer gun ik je zelfcompassie! Zie ik je morgen?

Warme groet,
Susanne

PS: uiteraard heb ik de dames uitgenodigd voor een GRATIS kennismakings gesprek ;-).

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. Privacy- en Cookiebeleid