voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Ontwaken
Misschien realiseer je je pas als je volwassen bent dat je je leven leidt om je ouders gelukkig te maken. Op een gegeven moment vraag je je af waarom je doet wat je doet, en besef je misschien dat je je leven misschien leidt in een poging om je ouders gelukkig te maken. Dit besef kan later in je leven doordringen, wanneer je in je twintiger jaren, veertiger jaren of zelfs later bent, afhankelijk van hoe sterk je familie van herkomst je psyche beïnvloedt. Je kunt geschokt of depressief zijn door deze informatie, maar je kunt erop vertrouwen dat het op dit moment tot je komt omdat je er klaar voor bent om te ontdekken wat het zou betekenen om je leven voor jezelf te leiden door de roep van je eigen ziel te volgen en te weigeren te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

 

Innerlijke genezing en groei
Een van de meest voorkomende redenen waarom je zo vastbesloten bent om je ouders of anderen gelukkig te maken, is dat je misschien niet goed werd opgevoed toen je een kind was. Je werd mogelijk niet erkend als een individu met een eigen wil en doel. Hierdoor heb je geleerd om buiten jezelf te zoeken naar goedkeuring, steun en richting, in plaats van naar binnen te kijken. Het goede nieuws is dat het deel van jou dat niet voldoende werd gekoesterd nog steeds aanwezig is in jou, als een zaadje dat nog niet het zonlicht en vocht heeft gekregen dat het nodig heeft om te groeien en zichzelf te ontplooien. Het is nooit te laat om jezelf te voorzien van wat je nodig hebt.

 

Zelfzorg: Het creëren van een veilige ruimte
Er zijn veel manieren om een veilige ruimte voor jezelf te creëren, zodat je naar binnen kunt keren en het licht van bewustzijn daar kunt laten schijnen. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van een steungroep, in therapie gaan of een dagboek bijhouden. Dit proces kan moeilijk zijn, maar het is de moeite waard. Je kunt je misschien eerst slechter voelen voordat je je beter voelt, maar uiteindelijk zul je ontdekken hoe je je leven voor jezelf kunt leiden en hoe je jezelf gelukkig kunt maken.

 

EFT oefening
Je kunt ook een passende EFT (Emotional Freedom Techniques) klopoefening doen om te werken aan het loslaten van de behoefte om je leven te leiden om anderen gelukkig te maken. Volg deze stappen:

 • Stap 1: Voorbereiding
  Denk aan de overtuiging "Ik moet mijn leven leiden om anderen gelukkig te maken" en beoordeel op een schaal van 0 tot 10 hoe sterk deze overtuiging bij je resoneert. Noteer dit getal.

 • Stap 2: Opzetten van de zin
  Formuleer een zin die de overtuiging weerspiegelt en waarin je jezelf aanspreekt. Bijvoorbeeld: "Hoewel ik dacht dat ik mijn leven moest leiden om anderen gelukkig te maken, accepteer ik nu mezelf en laat ik deze overtuiging los."

 • Stap 3: De Set-up-fase
  Herhaal de zin terwijl je met twee of drie vingers op de zijkant van je hand (de zogenaamde karate chop-punt) klopt en zeg het drie keer hardop: "Hoewel ik dacht dat ik mijn leven moest leiden om anderen gelukkig te maken, accepteer ik nu mezelf en laat ik deze overtuiging los."

 • Stap 4: Klop op de punten
  Klop vervolgens zachtjes op elk van de volgende punten ongeveer 5-7 keer terwijl je de zin herhaalt bij elk punt:
  1. Bovenkant van het hoofd (Kruinpunt)
  2. Begin van de wenkbrauw (Binnenkant van het wenkbrauwpunt)
  3. Zijkant van het oog (Zijkant van het oogpunt)
  4. Onder het oog (Onder het oogpunt)
  5. Onder de neus (Onder de neuspunt)
  6. Op de kin (Binnenkant van de kin)
  7. Begin van het sleutelbeen (Begin van het sleutelbeenkraakbeenpunt)
  8. Onder de arm (Zijkant van het lichaam, ongeveer 10 cm onder de oksel)
  9. Top van het hoofd (Kruinpunt)

 • Stap 5: Ademhaling en evaluatie
  Adem diep in en uit. Beoordeel opnieuw op een schaal van 0 tot 10 hoe sterk de overtuiging bij je resoneert. Merk op of er veranderingen zijn opgetreden.

 • Stap 6: Herhaal indien nodig
  Als het cijfer nog steeds hoog is, herhaal dan de klopoefening met dezelfde of aangepaste zinnen, waarbij je je blijft richten op het loslaten van de behoefte om je leven te leiden om anderen gelukkig te maken.

Herhaal deze klopoefening regelmatig totdat je merkt dat de overtuiging verzwakt of volledig verdwenen is. Het kan ook nuttig zijn om een professionele EFT-beoefenaar te raadplegen voor begeleiding en ondersteuning tijdens dit proces.

 

Ontdek de kracht van zelfzorg en gelukkig leven. Neem vandaag nog contact met me op!
Wil je leren hoe je een veilige ruimte voor jezelf kunt creëren en jouw leven kunt leiden met geluk en vervulling? Neem dan nu contact met mij op voor begeleiding en ondersteuning op jouw pad naar zelfontdekking en innerlijke groei. Samen kunnen we werken aan het loslaten van beperkende overtuigingen en het ontwikkelen van gezonde zelfzorggewoonten. Klik op de afbeelding om een afspraak te maken en start jouw reis naar een leven waarin jij centraal staat.

Loslaten van de behoefte om je leven voor anderen te leidenpng

 

Hartelijke groeten,

Susanne

 

 

#Zelfzorg #GelukkigLeven #EFTKlopoefening #InnerlijkeGroei #Prioriteit #LeefJouwBesteLeven #tapping #voorrustinjehoofd #regieoverjeleven #elysioneft

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.