voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

 'Ik kan niet met hem, maar ook niet zonder hem...', 

Herken jij dit ook? Je blijft maar hangen in een relatie. Echt lekker loop het ook niet. Een einde eraan maken?? Poeh, das net weer te veel van het goede, want wat gebeurt er dan?

Belemmerende overtuigingen
Het vasthouden aan deze belemmerende overtuiging geeft zekerheid. Meer belemmerende overtuigingen zijn:

'Ik ben niet goed genoeg'.
'Ik verdien dat niet'.
'Dit werkt voor mij niet'.

Zekerheid
Door hieraan te blijven vasthouden, verhinder je jezelf om de magie van de wereld te voelen... om echte liefde te voelen en ervaren... We overtuigen ons ervan, dat als we 'die heilige koe', die overtuiging de deur uit schoppen er niets overblijft. Met andere woorden, we denken dat we beter kunnen vasthouden aan dat beetje dat we hebben, dan helemaal niets te hebben: beter een slechte relatie dan geen relatie.

Gehechtheid
Als ik google op het woord 'gehechtheid' kom ik het volgende tegen, een passage uit het boek Klikt 't of klikt 't niet? van Henk van 't Klooster:

Romantische liefde teidt tot emotionele en fysieke gehechtheid door passie en intimiteit.

En daar gaat het mis. 
Op het moment dat je je romantische verlangens en ideëen op de ander gaat projecteren, met de hoop dat de ander je die gevoelens gaat geven die je zelf mist, zul je worden teleurgesteld. Die ander kan er namelijk nooit aan voldoen.

Drie componenten
Aan de hand van de drie componenten in de liefde:

  • intimiteit
  • passie
  • verbondenheid 

kun je persoonlijke relatie afleiden. De echte, volkomen liefdesrelatie heeft alle drie de componenten, alleen als deze door beide partners in dezelfde mate en in een zelfde evenwicht wordt gewenst en ervaren.

Lust of liefde
Heeft een relatie vanuit gehechtheid deze componenten? Je kunt je afvragen: is het lust of is het liefde? Veel mensen verwarren dit met elkaar. Als je gehecht bent aan hem, dan ben je wellicht meer bezig met de vraag of hij jou wel gelukkig maakt. Je maakt jezelf afhankelijk van hem en gaat hem misschien wel manipuleren om je maar niet te verlaten. Je focust je vooral op datgene wat je niet hebt in de relatie. Je bent op zoek naar òpvulling.

Egoïstisch
Gehechtheid maakt egoïstisch, je bekijkt het alleen vanuit jouw standpunt. Het liefst had je controle over hem en wil je bepalen wanneer en hoe hij de tijd met jou moet doorbrengen. Je stelt je eigen gevoelens voorop.

Focus
In een relatie vanuit gehechtheid ligt de focus verkeerd. In plaats van elkaar te stimuleren om samen te groeien, is de focus gericht op de eigen groei. De ego's zijn behoorlijk dominant in deze relatie. Als de relatie tot een einde komt, zit jij met wrok en pijn. Jij voelt dat hij niet genoeg zijn best heeft gedaan om jou gelukkig te maken.

Pas als je de ander gaat zien zoals hij werkelijk is, dus niet Prins Charming of Assepoester, dan sta je open om de ander aardig te gaan vinden, om liefde en compassie te gaan voelen.

Hoe zou het voor je zijn:

  • om te ontdekken hoe je je volledig vrij in je relatie kunt voelen
  • om je zwakheden aan je partner te tonen
  • om je kwetsbaar op te stellen
  • minder met je ego bezig te zijn en meer met je persoonlijke ontwikkeling
  • om nu eindelijk eens je persoonlijke problemen zelf op te lossen en ze niet te gooien op de ander
  • om verantwoording over je eigen leven te nemen
  • om ECHTE LIEFDE te voelen en te ervaren, voor jezelf èn voor de ander

Ik nodig je graag uit voor een proefsessie, helemaal gratis. Op die manier kun jij (jullie samen) ontdekken wat een traject bij mij voor je kan betekenen.

Het resultaat aan het eind van het traject is RUST IN JE HOOFD en REGIE OVER JE LEVEN en wel zo belangrijk LIEFDE in je LEVEN!

Als je HIER klikt, kun je mij een berichtje sturen, bellen mag ook: 06 - 43 83 68 08.

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.