voor rust in je hoofd

Omslag website kip 1000 250 1

Video's

Hallo!

Video - Vakantie(stress?), dat is waar deze nieuwsbrief van augustus 2016 over ging en die nog steeds actueel is in 2022.

Vakantietijd!
Voor de één een bron van ontspanning, voor de ander pure stress. Stress bij het vertrek, stress tijdens de vakantie, maar ook stress bij thuiskomst.

Vakantiestress kan vermoeidheid, ruzies, ziekte en ook zelfs hartinfarcten met zich mee brengen. Tijdens de voorbereiding gaat het vaak al mis: je kent het wel, nog even een reisverzekering afsluiten en oh ja paspoort verlopen! De koffers gaan niet dicht!! Kun je in Griekenland wel pinnen? Nog even naar de supermarkt, want er moet wel pindakaas mee.

Stress tijdens vakantie: het lukt niet om uit te rusten. Er 'moet' van alles bezichtigd worden.
De kinderen willen niet mee en je krijgt woorden met je partner. Het kost energie om weer met z'n allen de hele dag op elkaars lip te zitten.

Bij terugkomst begint het oude patroon weer: de was / post moet weggewerkt, je moet (mag?) weer aan het werk, heb ik nog wel een baan? Het gras gemaaid en 'iedereen' moet op de hoogte worden gebracht van de vakantie avonturen.

Wil jij een handige methode om relaxt te zijn en te blijven?
Wil jij het ontspannen gevoel vasthouden als je weer terug bent van vakantie?

Klik HIER voor de video en doe met me mee! Binnen een paar tellen heb je rust in je hoofd.

Mijn bedrijf
Deze maand is het alweer 7 jaar geleden dat ik me heb ingeschreven bij de KvK, voor mij toen een grote stap. In april 2016 besloot ik mijn baan op te zeggen om volledig met mijn praktijk bezig te kunnen zijn. Een belangrijk moment, want mijn vader heeft het nog mogen meemaken.

Mijn praktijk maakt een flinke groei door. Steeds meer bedrijven en gemeentes weten me te vinden om het ziekteverzuim positief te beïnvloeden, re-integratie te bevorderen en jonge mensen aan het werk en uit de bijstand te helpen. Mensen met bijv. een burn-out, mensen die vastlopen in hun functie, ook werknemers die gepromoveerd zijn en wat moeite hebben in de nieuwe functie. Relatieproblemen (met partners / collega's) is ook een oorzaak van ziekteverzuim en waarbij ik een rol van betekenis kan spelen.

Feedback die ik krijg, is:

Feedback

Ik werk niet volgens een standaard stramien, ik heb mijn eigen aparte, efficiënte en, naar gebleken is, succesvolle aanpak. Voor mij is het resultaat belangrijk dat jij:

  • lekker in je vel zit
  • keuzes maakt vanuit je hart
  • bewust bent èn wordt van kansen en mogelijkheden 
  • de omgeving accepteert zoals die is 
  • je eigen persoonlijkheid accepteert zoals die is
  • RUST IN JE HOOFD hebt èn houdt!

Afstand hoeft geen probleem te zijn, want sessies kunnen ook digitaal plaatsvinden. Lekker vanuit je eigen stoel, geen reistijd en files! Bel me gerust eens op, ik vertel je graag wat ik voor je kan doen.

Lees dan nog even dit:

Er wàs eens een ongelukkige medewerker (m/v), wàs, dus nu niet meer.
Hij/zij miste de bevlogenheid, die hij lang geleden had. Door de 24 uurs economie had hij het gevoel altijd en voor iedereen klaar te moeten staan. Door de vernuftige mobiele telefoons met social media, WhatsApp, e-mail, Twitter noem maar op, meende hij altijd en overal van alles op de hoogte te moeten zijn. 

ongelukkigzij/Hij had niet het gevoel het leven ten volste te leven. Constante onrust in hoofd en lijf, met als gevolg fysieke klachten die maar weggestopt werden. Keuzes maken durfde hij al helemaal niet, want het kon zomaar eens de verkeerde keuze zijn met alle gevolgen van dien, dus maakte hij maar geen keuze. Zijn leven werd bepaald door de druk wat anderen van hem zouden vinden. Onzeker werd hij ervan en hij had het gevoel zich steeds maar te moeten verdedigen.

Tot hij op een dag de volgende tips las:
* Begin de dag met het opschrijven van 5 dingen waar je blij van wordt, zie het voor je, voel het, hoor het, proef het, laat het helemaal tot je binnendringen.
* Eindig de dag met het opschrijven van 5 dingen waar je dankbaar voor bent
* Wat niet kan, weten we wel. Ga in die situatie eens onderzoeken welke kansen en mogelijkheden, welke geschenken erin zitten.
* Vervang het woord MOETEN eens door MOGEN.

Hij ontdekte dat hij het heft in eigen handen kon nemen en werd verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Zijn leven verbeterde aanzienlijk toen hij ook nog het volgende stappenplan ontdekte:

RUST IN JE HOOFD

Uiteindelijk maakte hij een afspraak om zijn belemmerende overtuigingen en negatieve emoties aan te pakken. Hij straalt nu zelfvertrouwen uit en staat stevig in zijn schoenen. De saboteurs, die in zijn hoofd zaten hebben promotie gemaakt en zorgen er nu voor dat hij zijn grenzen kan aangeven. Hij doet nu de dingen die hij wil doen door de juiste focus en aandacht. Keuzes maakt hij nu vanuit het hart.Vol energie leeft hij zijn leven ten volle, de relaties met dierbaren en vrienden is weer opgebloeid. Hij heeft nu rust in zijn hoofd.

blijHij realiseerde zich dat hij naar de tandarts gaat voor de halfjaarlijkse controle, dat hij met zijn auto naar de APK keuring gaat, dat zijn huis van alle gemakken voorzien is en regelmatig onderhouden wordt. Op zijn werk is er jaarlijks een functioneringsgesprek, hij koopt mooie kleding voor zichzelf. De controle, keuring en onderhoud van zijn innerlijke staat had hij verwaarloost.  

Om in deze psitieve flow te blijven, gaat hij regelmatig voor een check up.
Nu hij de prachtige diamant in hem heeft ontdekt, wil hij deze blijvend laten stralen. Intussen heeft zijn carrière een switch gekregen die hij nooit voor mogelijk had gehouden. Zijn liefdesleven is geoptimaliseerd en hij heeft niet alleen rust in zijn hoofd, hij straalt rust en kracht naar anderen uit. 

Iedereen vraagt hem hoe het komt dat hij er zo goed uitziet en hoe hij zijn leven zo op de rails heeft gekregen.

Wil jij dit ook ervaren? Klik HIER voor het maken van een afspraak.

 

Intussen is het al half augustus, volgende maand begint de herfst alweer. Ik wens jullie nog een mooie (na)zomer toe.

Liefs,
Susanne


[Form blog_reactie not found!]

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen. Privacy- en Cookiebeleid