voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Mijn cliënten adviseer ik steeds weer om EFT zelf thuis toe te passen. Ze ontvangen van mij o.a. een zgn. ‘klopprotocol’ dat precies is afgestemd op de persoon.
 
Vragen die dan gesteld worden zijn:

  • Hoe moet ik kloppen?
  • Hoe weet ik of ik op de juiste punten klop?
  • Ik weet niet hoe ik moet starten.
  • Welke woorden moet ik gebruiken?
  • Moet ik er echt tijd voor vrij maken?
  • Hoe lang moet ik kloppen?

Mijn antwoord is altijd dat je er zelf een weg in mag vinden, niets moet. Bij voorkeur klop je twee maal daags het klopprotocol, als je er alles uit wil halen. Er zijn ook mensen, die thuis niet kloppen en tijdens de gezamenlijke sessie met mij kloppen. Ook dat is oké.
 
Soms klop je 10 minuten per dag en een andere keer klop je alleen op datgene wat er net speelt. 
De ene keer klop je wat harder, zachter, sneller, langzamer. Alles is oké.
Er zullen keren zijn dat je met meer emoties klopt, bijvoorbeeld als je boos of verdrietig bent en er zullen ook keren zijn dat je niet eens weet waar je op moet kloppen.
Hoe dan ook, belangrijk is dat je er tijd voor vrij maakt, als je er voldoende resultaat uit wilt halen.
 

Als dit je eerste kennismaking met EFT is, onthoud dan goed dat dit een nieuwe vaardigheid is die je je eigen mag maken. Een nieuwe manier van ZIJN, een nieuwe manier om ‘op te schonen’ en los te laten. Het mooie eraan is, dat als je het eenmaal ‘in de vingers hebt’ het altijd en overal kunt toepassen.
 

Mijn ervaring is dat je veel alleen kunt doen, echter ook ik maak regelmatig gebruik van een EFT coach om beter bij de wortels van het probleem te komen. Ook ik heb mijn blinde vlek en ook ik kan niet op mijn rug kijken. Een collega EFT coach helpt mij dan inzicht te krijgen in mijn ‘probleem’ om het zo te kunnen oplossen.


Mijn cliënten adviseer ik om veel zelf te doen. Het helpt om sneller uit je negatieve emoties te komen. Het geeft je ook meer inzichten in je gedrag en overtuigingen èn de blokkades worden veel sneller duidelijker. Thuis is met name om brandjes te blussen en tijdens de gezamenlijke sessies pakken we de oorzaak van de brand aan.


3 MANIEREN HOE EFT THUIS TOE TE PASSEN

1. Ben specifiek
The godfather van EFT, Cary Graig zegt: “for results to be terrific, it’s best to be specific.”

Soms heb je zoveel issues waar je aan wilt werken, bijvoorbeeld relatieproblemen, hoofdpijn, zoveel werk te doen, geldtekort. Je hebt -gewoonweg- geen idee waar te beginnen.  Sluit je ogen en adem een paar keer diep in en uit. Blijf even bij jezelf en stel de vraag: 

“Wat vraagt vandaag aandacht?” 

Het antwoord zal vanzelf komen en met dat thema start je.


2. Maak een lijst van thema’s waar je aan wilt werken.
 
Bijvoorbeeld 

  • Financiële problemen 
  • Ergernis op het werk 
  • Het gevoel hebben door iedereen afgewezen te worden
  • De relatie met … loopt niet meer lekker.

Laten we als voorbeeld financiële problemen nemen. Schrijf al je (negatieve) overtuigingen over geld op en geef ze een cijfer op de schaal van 0-10. Stel, je gaat er een week mee aan de slag, geef dan -op het einde van de week- weer een cijfer.

Voorbeeld: ‘Ik moet hard werken voor mijn geld.’

Zeg het hardop en voel en ervaar hoe waar het voor je is. 0 is helemaal niet waar en 10 is heel waar voor je.
Het kan heel confronterend zijn om het hardop uit te spreken en er een cijfer aan te verbinden. Door te gaan kloppen zul je ervaren dat het cijfer verandert:


- >Het gevoel (en het cijfer) wordt erger. Goed zo! Je duikt steeds meer in het gevoel.
->Het gevoel (en het cijfer) blijven hetzelfde: heb je wel het juiste gevoel benoemd?
->Het gevoel (en het cijfer) neemt af: proficiat, blijf doorgaan met kloppen!


3. Gebruik het klopprotocol, dat je van mij ontvangt.

Met het klopprotocol word je -stap voor stap- weer teruggebracht tot de oorsprong van je echte zelf, je echte pure kern. Je krijgt een schone lei, een diepe innerlijke rust. Na het opschonen van jezelf krijg je richting. Je missie wordt steeds duidelijker en alles wat nodig is voor jou, gaat op je pad komen.

Door het klopprotocol te volgen kun je jezelf resetten en je eigen diepe innerlijke rust realiseren. Als je verlost bent van negatieve gedachten, van pijnlijke ziektes of kwalen, als je weer jezelf kunt zijn, is je verdraagzaamheid naar anderen vele malen groter. Je begrip voor anderen versterkt, eenvoudigweg, omdat je daar meer ruimte en energie voor hebt.

Volg het klopprotocol bij voorkeur twee keer per dag en minstens 4 weken.

In onderstaande video leg ik het basisprincipe van EFT uit.Hoe zou het voor je zijn om zelf aan de slag te gaan?
Hoe zou het voor je zijn om een protocol speciaal voor jezelf te hebben?

 

Klopprotocol ja dat wil ik ook


Liefs,
Susanne

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.