voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

OPRUIMEN!

De een kan het goed, de ander bewaart het liefst alles.

Waar in je leven zou je wel wat kunnen (en willen) opruimen? Is het je kantoor, je auto, je garage of misschien wel in je relaties?

Waar het ook is, de oorzaak van de 'rommel' is vaak een emotioneel conflict. Opruimen is dus eigenlijk een innerlijk proces.

Kan het zijn dat je
▶️ bang bent om afscheid te nemen van de spulletjes?
▶️ bang bent voor wie je bent zonder die spullen?
▶️ je niet veilig voelt zonder de 'bescherming'?
▶️ die spulletjes ziet als liefde, aandacht of waardigheid?
▶️ je achter die spulletjes verstopt?

 

EMOTIONELE BAGAGE
In het leven hebben we de neiging om gemakkelijker bezittingen te verwerven dan om ze kwijt te raken. Net zoals we emotionele bagage koesteren die moeilijk los te laten is, kan ons leven de neiging hebben gevuld te zijn met materiële voorwerpen waaraan we ons misschien gedwongen voelen vast te houden. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust hoeveel ze bezitten en hoeveel van hun bezittingen niet langer waarde toevoegen aan hun leven. We houden ons hevig vast aan materiële voorwerpen, omdat we ons daardoor veilig of op ons gemak voelen. Hoewel het waar is dat het bezit van ‘dingen’ je een tijdje een goed gevoel kan geven, bevredigt het zelden de diepe innerlijke verlangens die bijna iedereen heeft naar vervulling en bevrediging. Pas als we klaar zijn om onze bagage los te laten en kwetsbaar te zijn, wordt het mogelijk om de emotionele invloed te herkennen die onze bezittingen op ons kunnen hebben.

ONTHECHTEN
Het is niet ongewoon om materiële voorwerpen vast te houden, omdat we eraan gehecht zijn of omdat we bang zijn voor de lege ruimtes die zullen overblijven als we ze kwijtraken.

  • Het weggeven van de souvenirs van een geliefde reis kan het gevoel hebben dat we de herinnering aan die tijd in ons leven uitwissen.
  • We kunnen ons ook zorgen maken dat onze dierbaren zich gekwetst zullen voelen als we de geschenken die ze ons hebben gegeven niet houden.
  • Het is gemakkelijk om onszelf ervan te overtuigen dat ongebruikte bezittingen op een dag van pas kunnen komen of dat het afscheid ervan je emotionele pijn zal bezorgen.

BESCHERMING
Wanneer je persoonlijke ruimte echter gevuld is met objecten, is er geen ruimte voor iets nieuws om in je leven binnen te komen en te blijven. Je verzameling bezittingen kan je ‘beschermen’ tegen de onzekerheden van een onbekende toekomst, terwijl je vast blijft zitten in het verleden. Het vasthouden aan onnodige bezittingen gaat vaak hand in hand met het vasthouden aan pijn, woede en wrok, en het loslaten van je materiële bezittingen kan je helpen emotionele bagage los te laten.

OPRUIMEN
Wanneer je een bewuste beslissing neemt om je persoonlijke ruimte te vullen met alleen de voorwerpen die je nodig hebt of die je vreugde schenken, zal je energieniveau enorm stijgen. Het opruimen van je persoonlijke ruimte kan leiden tot mentale helderheid en een verbeterd geheugen. Naarmate je leert een meer praktische en tijdelijke relatie met objecten te hebben, zullen er positieve veranderingen plaatsvinden en zul je de ruimte krijgen om het leven te creëren dat je wenst.

 

Doe met me mee en leer hoe je je angst kunt loslaten en een enorme vrijheid kunt voelen!

 

 

 

EFT
Dit is een eenvoudige maar zeer doeltreffende techniek voor het vrijmaken van een emotionele lading die rust op een thema.

EFT is heilzaam bij Trauma’s en trauma’s. Het helpt om angsten, fobieën, dwangmatige gedachtes of schuldgevoelens los te laten. Ik werk volgens de holistische manier: de mens wordt in zijn totaliteit behandeld. Door de oorsprong van de klachten weg te nemen, ontstaat er een balans op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Tijdens een behandeling komen onderliggende oorzaken naar boven. Door bewustwording en het uitspreken van datgene wat er in je leven speelt en je belemmert, kunnen deze belemmeringen vrij snel worden opgelost. 

  • Heb jij ook moeite met opruimen?
  • Mag jouw eigenwaarde wel wat opgeschroefd worden?
  • Ben je wel benieuwd naar het klopprotocol?

WAT HEB JE NOG NODIG OM ACTIE TE ONDERNEMEN EN OM HULP IN TE SCHAKELEN?
Ik kan je op verschillende manieren helpen en niet alleen met EFT (al is dat mijn specialiteit!) Mijn praktijk is er voor iedereen die kampt met (grote of kleine) psychische of lichamelijke klachten, jong en oud. Samen gaan we aan de slag, zodat jij weer rust in je hoofd ervaart. Zeg toch zelf, dat wil jij toch zeker ook?

Ja ik wil ook aan de slag!

Liefs,
Susanne

 

#opruimen #rommel #insightjob #emotioneelconflict #clutter #clutterfree #clutterfreeliving #spulletjes #EFT #regieoverjeleven #elysioneft #mariekondo #tidyingup #tidyingupwithmariekondo

 

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.