voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Spanning en angst kunnen verschillende lichamelijke verschijnselen geven.
Je lichaam maakt dan een stresshormoon (adrenaline) aan. Het lichaam bereidt zich voor om snel te reageren op een mogelijk gevaar. Soms duurt dit lang of worden de klachten steeds erger:

 • je hart gaat sneller kloppen
 • je gaat sneller ademen
 • je kunt een gejaagd gevoel krijgen
 • je kunt een licht gevoel in het hoofd krijgen of benauwd worden
 • je kunt ook opeens gaan trillen of transpireren
 • je kunt duizelig worden en wazig gaan zien


Alles lijkt onwerkelijk.
Het voelt alsof je lichaam het niet meer aan kan. Dat maakt de angst nog groter en je raakt in paniek. Je voelt je dan ellendig en weet niet meer wat je moet doen. Nadenken lukt niet meer goed. Je wilt het liefst vluchten, schreeuwen, huilen of wegkruipen. Je denkt daardoor dat er iets ergs zal gebeuren, dat je gek wordt, dat je flauwvalt of dat je een hartaanval krijgt.

Die gedachten maken je nog banger.
Je bent bang om de controle te verliezen, om gek te worden of misschien wel dood te gaan. Paniekaanvallen zijn heel intens en erg beangstigend. Zo beangstigend dat je een sterke angst voor de angst ontwikkelt. Als de angst de baas wordt over je, dan heb je een paniekaanval. Een paniekaanval kan een paar minuten tot anderhalf uur duren.

Die angst versterkt de lichamelijke gevoelens weer, waardoor je in een cirkel van angst terecht komt (lichamelijke gevoelens → angstige gedachten zoals ‘Ik val flauw’ → angst → lichamelijke reacties…..). Je wordt steeds banger.  Je gaat steeds meer situaties uit de weg uit angst voor paniek, waardoor je bewegingsvrijheid steeds verder beperkt wordt. Veel mensen hebben wel eens een paniekaanval meegemaakt. Er is sprake van een paniekstoornis als de angst voor paniekaanvallen je  leven gaat beheersen.


Een paniekaanval kan in verschillende situaties ontstaan, bijvoorbeeld:

 • Als je door een gevaarlijke situatie zo heftig schrikt, dat je niet meer weet wat je moet doen. Bijvoorbeeld als in je huis ineens brand uitbreekt.
 • Als je denkt dat iets gevaarlijk is terwijl dat eigenlijk niet zo is.
 • Als je iets spannend vindt en door de verschijnselen die horen bij spanning (snelle hartslag, snel ademen, zweten) denkt dat je een ernstige ziekte heeft of een hartaanval krijgt.
 • Als je overvallen bent.

 

Wat kun je aan een paniekaanval doen?
Als je merkt dat de angst voor paniekaanvallen een steeds grotere rol gaat spelen in je leven en je steeds meer situaties uit de weg gaat uit angst voor paniek is het belangrijk om in te grijpen. In mijn praktijk gaan we altijd kijken waar die angst vandaan komt. Met de methode EFT kunnen we dan de emoties rondom die situatie neutraliseren. 

 

Hoe doe je dat?
Dat zie je in de video.

  

 

 

EFT
Dit is een eenvoudige maar zeer doeltreffende techniek voor het vrijmaken van een emotionele lading die rust op een thema.

EFT is heilzaam bij Trauma’s en trauma’s. Het helpt om angsten, fobieën, dwangmatige gedachtes of schuldgevoelens los te laten. Ik werk volgens de holistische manier: de mens wordt in zijn totaliteit behandeld. Door de oorsprong van de klachten weg te nemen, ontstaat er een balans op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Tijdens een behandeling komen onderliggende oorzaken naar boven. Door bewustwording en het uitspreken van datgene wat er in je leven speelt en je belemmert, kunnen deze belemmeringen vrij snel worden opgelost. 

 • Heb jij last van een angststoornis?
 • Mag jouw eigenwaarde wel wat opgeschroefd worden?
 • Ben je wel benieuwd naar het klopprotcol?

  →Blijf er toch niet langer mee rondlopen! Wat heb je nog nodig om actie te ondernemen en om hulp te vragen? Ik kan je op verschillende manieren helpen en niet alleen met EFT (al is dat mijn specialiteit!) Mijn praktijk is er voor iedereen die kampt met (grote of kleine) psychische of lichamelijke klachten, jong en oud. Samen gaan we aan de slag, zodat jij weer rust in je hoofd ervaart. Zeg toch zelf, dat wil jij toch zeker ook?

Ja ik wil ook aan de slag!

Liefs,
Susanne

#paniek #angst #paniekaanvallen #paniekstoornis #angststoornis #angstenpaniekaanval #trauma #eft #recallhealing #elysioneft #voorrustinjehoofd

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.