voor rust in je hoofd

Omslag website 1000 250 1

Je walgt van jezelf: weer een vreetbui! Gruwel, afgrijzen, afkeer, afschuw, balen, kokhalzen, verafschuwen en nog meer van deze woorden.

Laat me raden:
Het begon in de middag te knagen. Je bent naar de supermarkt gegaan en hebt alles gehaald waar je zin in had. In minder dan twee uur heb je alles opgevreten. Je voelt je nu vies, misselijk en walgelijk. Je bent zeker 10 kilo te zwaar en je voelt je hier ongelukkig over.

Je bent in gedachten voortdurend en op een dwangmatige manier met eten en gewicht bezig. Op sommige momenten verlies je de controle en ga je veel meer eten dan je wilt: vooral snoep en calorierijke dingen. Honger heb je eigenlijk altijd wel. De eetbuien zelf zijn meestal een geheim: je verhindert dat anderen van jouw eetbuien op de hoogte zijn.

Als je in de badkamer ben, doe je het liefst het licht niet aan. Pas als je aangekleed bent, kijk je in de spiegel. Jezelf naakt zien is een drama, laat staan dat anderen jouw zien. Dit is ook de reden om je steeds meer te verbergen en sociaal terug te trekken;
of om in gezelschap te lachen met jezelf (om de tranen van binnen tegen te houden).

Je gewicht lijkt een obsessie te worden, echter hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer je gaat eten! Je wordt er gek van. Naarmate jouw gewicht verandert wordt je prikkelbaarder en somberder. Op negatieve opmerkingen reageer je erg gevoelig. Positief commentaar geeft je weinig genoegdoening: het is nooit goed genoeg, het kan altijd nog beter.

Echt plezier maken, uitgelaten vrolijk zijn, heerlijk ontspannen, het is er allemaal niet meer bij. In jouw obsessie moet alles perfect zijn : niet alleen jouw uiterlijk, maar jouw hele leven moet onder controle blijven. Je voelt je met de dag ongelukkiger worden, eenzaam in jouw eigen wereldje opgesloten.

Biologisch proces
Maar… wist je dat hier een bio-‘logisch’ proces onder zit? Nee, zeker! Ik wist het ook niet, want ik herken me in bovenstaande. Ja hoor! Ook ik! En nee, niet in alles.
Door me te verdiepen in de Biologische Natuurwetten werd me veel duidelijk. Bio-logisch èn natuurwètten! Simpeler kan niet. Laat ik je eerst even een lesje geven in de biologie.

Alvleesklier
Dit proces speelt zich af in de alvleesklier. In het basisweefsel van de alvleesklier liggen 2 soorten hormooneilandjes:
• De alfacellen produceren het hormoon glucagon. Glucagon verhoogt het suikergehalte in het bloed.
• De bètacellen produceren insuline. Door de insuline daalt het glucosegehalte in het bloed. Hierdoor kunnen spieren bloedsuikers opnemen via het bloed.

Hormonen
In de zogenaamde Eilandjes van Langerhans worden dus die belangrijke hormonen aangemaakt. Deze hormonen spelen een essentiële rol bij de suikerstofwisseling in ons lichaam. Zij zorgen ervoor dat het bloedsuikergehalte in het lichaam in evenwicht blijft.
De alvleesklier reageert op de hoeveelheid suiker in het bloed. Is het suikergehalte (bijvoorbeeld na een maaltijd) verhoogd, dan wordt er meer insuline aangemaakt. Bij een laag suikergehalte gaat de alvleesklier minder insuline produceren.

De 1e Biologische Natuurwet zegt:
Elke ‘ziekte’ (oftwel een Zinvol Biologisch Speciaalprogramma) ontstaat door een Biologisch Conflict.


Met de Biologische Natuurwetten zijn we in staat om
de juiste en noodzakelijke informatie te vinden om
het Doel, de Zin en de Wijsheid
van een kwaal, ziekte of ongeluk te doorgronden.


Conflictinhoud
Het thema van de alfacellen is een Angst-walgingsconflict.
Het thema van de bètacellen is een Weerstandsconflict.

Spiegel
Dus, je staat voor de spiegel en ziet jezelf. Je walgt als je jezelf in de spiegel ziet. Je haat het, je wordt er zelfs misselijk van. Tegelijkertijd ervaar je de weerstand. Je verzet jezelf tegen je lichaam. Je wilt dit niet laten gebeuren.

Reactie
De vrouwelijke reactie is passief terugtrekken (angst en afkeer). Je verstart en wordt stil. De mannelijke reactie kiest de aanval, de weg naar voren. Nu begrijp je ook dat dit voornamelijk bij vrouwen speelt.

Aansturing
De alfacellen worden door de linker (vrouwelijke) hersenschors aangestuurd, waardoor vrouwen over het algemeen reageren met een angst-walgingsconflict. Het gevolg hiervan is de daling van het hormoon glucagon.

En nu komt het:
door de ondersuikering krijg je (reuze)honger en een enorme dwangmatige behoefte aan zoetigheid. En wat daar weer het gevolg van is, zie je iedere dag als je op de weegschaal staat!

Hoe mooi is dat dat ons lichaam zo goed voor ons zorgt! Het doet dit zodat je niet uithongert en verzwakt vanwege de walging.

Vicieuze cirkel
Er ontstaat een vicieuze cirkel, waar je niet blij mee bent.

 

WALGING

 

 

 

Maar, hier kun je wat aan doen:

  • Op de eerste plaats kun je werken aan je eigenwaarde. Volgens Wikipedia is Eigenwaarde (ook zelfwaarde, zelfrespect of eigendunk) een term uit de psychologie, het is het beeld dat een mens op emotioneel niveau van zichzelf heeft, zonder daarbij redelijk of logisch te zijn.
  • Tegelijkertijd is het natuurlijk wel handig om ervoor te zorgen dat de glucagon op peil blijft.

In de video kun je zien hoe je dat kunt doen!

 

  

 

EFT Dit is een eenvoudige maar zeer doeltreffende techniek voor het vrijmaken van een emotionele lading die rust op een thema.

EFT is heilzaam bij Trauma’s en trauma’s. Het helpt om angsten, fobieën, dwangmatige gedachtes of schuldgevoelens los te laten. Ik werk volgens de holistische manier: de mens wordt in zijn totaliteit behandeld. Door de oorsprong van de klachten weg te nemen, ontstaat er een balans op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Tijdens een behandeling komen onderliggende oorzaken naar boven. Door bewustwording en het uitspreken van datgene wat er in je leven speelt en je belemmert, kunnen deze belemmeringen vrij snel worden opgelost. 

 

  • Heb jij last van (vr)eetbuien?
  • Mag jouw eigenwaarde wel wat opgeschroefd worden?
  • Ben je wel benieuwd naar het klopprotcol?

    →Blijf er toch niet langer mee rondlopen! Wat heb je nog nodig om actie te ondernemen en om hulp te vragen? Ik kan je op verschillende manieren helpen en niet alleen met EFT (al is dat mijn specialiteit!) Mijn praktijk is er voor iedereen die kampt met (grote of kleine) psychische of lichamelijke klachten, jong en oud. Samen gaan we aan de slag, zodat jij weer rust in je hoofd ervaart. Zeg toch zelf, dat wil jij toch zeker ook?

Ja ik wil ook aan de slag!

Liefs,
Susanne


#bingeeating #eetbuistoornis #eetstoornis #alvleesklier #biologischenatuurwetten ##biologika #recallhealing #biologika #totalbiology #ectoderm #glucagon #insuline #eilandjesvanLangerhans #Langerhans
#biomedischedecodering #Eigenwaarde #zelfwaarde #zelfrespect #eigendunk #psychologie #Angst-walgingsconflict #weerstandsconflict #rustinjehoofd #regieoverjeleven #elysioneft

Voor onze website gebruiken wij cookies. Hierdoor kunnen we je bezoek aan onze website zo prettig en soepel mogelijk laten verlopen.